Uşak Valisi Naci Aktaş kimdir?

Valiler Kararnamesi doğrultusunda Uşak Valiliği görevine atanan Naci Aktaş’ın kim olduğu, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yeni Uşak Valisi Naci Aktaş kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 15:06

18 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Uşak Valiliği görevine atanan Naci Aktaş’ın kim olduğu, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de duyurulan kararnamede 16 ilin valisi değişti. Bu illerden biri olan Uşak’ta valilik görevine Naci Aktaş getirildi. Uşak halkı, yeni valileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için araştırmalar yapıyor. Peki, Uşak Valisi Naci Aktaş kimdir? Detaylar haberimizde...

UŞAK VALİSİ DR. NACİ AKTAŞ KİMDİR?

1977 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde dünyaya gelen Naci Aktaş, ilk, orta ve lise öğrenimini Araklı'da tamamlayarak, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2007 yılında İngiltere Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası alanında Yüksek Lisans yapan Aktaş, Doktora eğitimini ise 2022 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında tamamladı ve Yönetim ve Organizasyon alanında Doktor unvanını aldı.

Kamu hizmetine 2000 yılında başlayan Aktaş, 2004 yılına kadar Şekerbank T.A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı/Müfettiş olarak çalıştı. 2004’te 91. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine getirilerek, İçişleri Bakanlığı bünyesinde Ağaçören Kaymakamlığı, Karaçoban Kaymakamlığı, Erzurum Vali Yardımcılığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, Müsteşarlık ve Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Seferihisar Kaymakamlığı ve Etimesgut Kaymakamlığı görevlerinde yer aldı.

Öte yandan Aktaş evli ve iki çocuk babasıdır.