2 gün içerisinde 5 işçi ölümü… Bergama detayı dikkat çekiyor!

İSİG’in paylaştığı son bilgiler arasında Bergama detayı dikkat çekiyor. Taş ocağında çalışan bir işçinin göğsüne isabet eden taş onun yaşamını sonlandırırken, taş ocaklarının yaydığı tehlike bir kez daha gündeme geldi

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 14:52

İş güvenliğinin zedelendiği Türkiye’de her geçen gün iş cinayetleri de artarken, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2 gün içerisinde 5 işçinin yaşamını kaybettiğini kamuoyuyla paylaştı.

İSİG’in paylaştığı bilgiler arasında İzmir Bergama detayı da dikkat çekiyor. Taş ocağında çalışan bir işçinin göğsüne isabet eden taş onun yaşamını sonlandırırken, taş ocaklarının yaydığı tehlikeler daha da vahim bir hal alıyor!

YAŞAMINI KAYBEDEN İŞÇİLER

İSİG Meclisi’nin aktardığı bilgiler şöyle;

Cemal Bayram… 57 yaşında, kalıp ustası… Uşak Merkez'de üç katlı bir inşaatta beton dökümü sırasında tablanın çökmesi sonucu ezilerek hayatını kaybetti!

Ahmet Başkaya… 40 yaşında, Gediz Elektrik saha şefi… Manisa Saruhanlı'da şiddetli sağanak yağıştan kaynaklanan bir elektrik arızasına müdahale ederken akıma kapılarak hayatını kaybetti!

Bursa İnegöl'de çalıştığı strafor imalathanesinde doğrama makinesine kolunu kaptıran 13 yaşındaki işçi Muhammet Y. iki saatlik çalışmanın sonunda sıkıştığı yerden kurtarıldı… Çocuk işçi Muhammet’in ağır yaralı olduğu kaydediliyor!

Şafak Kılınç… 27 yaşında, bir çocuk babası… Taş ocağında yağcı… İzmir Bergama Karahıdırlı Köyü yakınlarındaki taş ocağında patlatma sırasında göğsüne taş isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti!

Yusuf Erbay… 42 yaşında… Adana Ceyhan'da çalıştığı inşaatın 3.katından düşerek hayatını kaybetti!