Polis olmak isteyen vatandaşlar tarafından, sınav ücretleri ve sınav tarihleri gibi detaylar arama motorlarında araştırılıyor. Polis adayları, 32. Dönem POMEM’e dair bilgileri öğrenmek için gözlerini Polis Akademisi başvuru kılavuzuna çevirdi. Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden yayımlanması beklenen kılavuzda sınava ilişkin tüm sorular yanıt bulacak. Peki, Polis Akademisi başvuru kılavuzu ne zaman yayınlanacak? 32. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak?
32. DÖNEM POMEM BAŞVURU TARİHİPolis adaylarının merakla takip ettiği, 32. Dönem POMEM başvuru tarihi henüz açıklanmadı.
Geçtiğimiz dönem olan, 31. Dönem POMEM başvurularının 4-14 Nisan 2024 tarihlerinde alınmış olması nedeniyle, bu dönem yapılacak olan başvuruların da yine aynı tarih aralığında alınması bekleniyor.
32. Dönem POMEM başvuruları henüz başlamadı. 32. Dönem POMEM başvuruları başladığı takdirde, Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden duyurulacak.
POMEM NEDİR?POMEM, Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin kısaltması olup, Türkiye'de emniyet teşkilatına polis memuru yetiştiren kurumdur. POMEM'ler, lisans veya önlisans mezunu vatandaşlara, polislik mesleği için gerekli olan teorik ve pratik eğitimleri verir. Adaylar, bu merkezlerde eğitim süresince hukuk, psikoloji, insan hakları, silah kullanımı, beden eğitimi gibi çeşitli alanlarda eğitim alarak polislik mesleğine hazırlanırlar.
Polis olmak isteyen vatandaşların POMEM'e başvuru yapmak için KPSS'den yeterli puanı alması ve ardından belirlenen mülakat, yazılı ve fiziki yeterlilik sınavlarını geçmesi gereklidir. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar, polis memuru olarak göreve başlarlar.
Adayların POMEM’e başvurabilmesi için bazı şartları sağlıyor olmaları gerekir. Bu şartlar arasında şunlar yer alıyor;
POMEM’e başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.
POMEM’e lisans mezunları ve ön lisans mezunları başvurabilir. Lisans mezunlarının KPSS P3 puan türünden en az 60 puan, ön lisans mezunlarının ise KPSS P93 puan türünden en az 65 puan alması gerekir.
Adayların 18 yaşını tamamlamış olması gerekir.
Öte yandan erkeklerin en az 1.67 metre boyunda, kadınların ise en az 1.62 metre boyunda olması gerekir.
Boy-kilo oranları sağlık yönetmeliğinde belirlenen sınırlar içerisinde olması gerekir.
Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olması gerekir.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda olumlu bir değerlendirme almış olması gerekir.
Erkek adayların askerlik yapmış olması ya da askerlikle ilişiği bulunmaması gerekir. Askerlik hizmetini yaparken başvuru yapabilmek için ise terhis veya tecilli olması gerekir.
Toplumda kabul görmeyen, kötü şöhretli olarak tanınmamış olması gerekir.
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmemiş ya da hali hazırda görmüyor olması gerekir.
Başvuru tarihleri arasında istenen belgeleri eksiksiz şekilde teslim etmesi ve başvuru sırasında belirlenen fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarını başarıyla geçmesi gerekir.