400 bin liraya araba sahibi olun! 21 Temmuz’da satışa çıkıyor

Çinli otomobil üreticisi Changan, 21 Temmuz'da Türkiye'de satışa sunacağı Lumin Corn elektrikli modelinin tanıtımını yapıyor. İşte bu modelin detayları…

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 16:44

Çinli otomobil üreticisi Changan, sevimli Lumin Corn modeliyle Türkiye pazarına adım atmaya hazırlanıyor. Üç kapılı mini otomobil formatında tasarlanan Changan Lumin Corn, Smart markasının iki kapılı araçlarını anımsatıyor. Ancak Citröen Ami gibi benzer modellere kıyasla, Lumin Corn daha geniş ve gelişmiş özellikler sunuyor.

21 TEMMUZ’DA SATIŞTA

Şirket, Türkiye’deki ilk elektrikli aracı olan Lumin Corn’u 21 Temmuz 2024 tarihinde piyasaya sürecek.

Lumin Corn, 400.000 TL'lik fiyatıyla öne çıkıyor ve bu fiyatıyla Türkiye'nin elektrikli otomobil pazarında etkili bir oyuncu olmayı amaçlıyor.

LUMİN CORN ÖZELLİKLERİ

Changan Lumin, 3270 mm uzunluğa, 1700 mm genişliğe, 1545 mm yüksekliğe ve 1980 mm dingil mesafesine sahip, iki kapılı ve dört koltuklu kompakt bir otomobildir. İç mekânda üç kollu direksiyon, 10,25 inçlik bir dokunmatik ekran ve hareket edebilen ek bir LCD ekran yer alıyor. Ayrıca geri görüş kamerası, telefon bağlantısı, sesli kontrol ve Bluetooth gibi çeşitli özellikler de mevcut.

Aracın 35 kW gücünde bir elektrikli motoru bulunuyor. 28 kWh kapasiteli bataryası, CLTC standartlarına göre 301 km menzil sunabiliyor.

CHANGAN AUTOMOBİLE KİMİN?

Changan Automobile Co Ltd, merkezi Chongqing'de bulunan bir Çin devlet otomotiv şirketidir. SAIC Motor, Dongfeng Motor Corporation ve FAW Group ile birlikte Çin'in 'Büyük Dörtlü' otomotiv şirketlerinden biridir. Changan'ın ana ürün yelpazesi, binek otomobillerin yanı sıra mikrovanlar ve hafif kamyonetler gibi ticari araçları da kapsamaktadır.