ADD’den sessiz protesto: Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz

Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için toplanan ADD Karşıyaka Şubesi, Atatürk’ün Türk Kadınına verdiği öneme dikkat çekerek, şiddetin toplumdaki çöküşün göstergesi olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 15:23

Son dönemlerde artış gösteren kadınlara yönelik  taciz, cinayet olaylarını protesto etmek üzere Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karşıyaka Şubesi, Karşıyaka’da bir yürüyüş gerçekleştirdi. İZBAN Karşıyaka istasyonunda toplanan dernek üyeleri, Karşıyaka Çarşı boyunca ellerinde pankartlarla gerçekleştirdikleri sessiz bir yürüyüşün ardından bir basın açıklamasında bulundu. Dernek adına basın açıklamasını yapan Şube Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Buse Nur Aydın kadına yönelik şiddetin toplumdaki çöküşü de ifade ettiğini söyledi. Açıklamasında Atatürk’ün kadına verdiği değeri de vurgulayan Aydın, son dönemde gündeme gelen şiddet mağduru kadınları örnek göstererek “bir kişi daha eksilmek istemiyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddet toplumsal çöküşün göstergesi

Kadınların toplumdaki önemine dikkat çeken Aydın, kadına yönelik artan şiddetin toplumdaki çöküşü gösterdiğini dile getirerek; “Türk kadını, tarih boyunca toplumun en temel yapı taşı olmuştur. Eğitim, sanat, bilim ve sosyal hayatta aktif bir rol üstlenen kadınlar, ülkemizin gelişiminde büyük katkılar sağlamışlardır. Ancak son zamanlarda yaşanan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet, toplumdaki her bireyin annesi, öğretmeni, doktoru beklide bilim insanı olan kadınları savunmasız hale getirmiştir. Kadın cinayetleri, sadece bireylere yönelik bir olay değil aynı zamanda büyük bir toplumsal çöküşün göstergesidir. Her geçen gün artan bu vakalar, kadınların yaşam haklarının ihlal edilmesi anlamına gelmekte ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin önündeki en büyük engellerden birini teşkil etmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

KADES gibi uygulamalarla sorun çözülmez

Şiddetin önüne geçmek için daha ciddi uygulamalar gerektiğini aktaran Aydın, “Unutulmamalıdır ki, her birey eşit haklara sahiptir ve bu hakların korunması hepimizin sorumluluğundadır. Kadın cinayetlerini önlemek toplundaki her bireyden daha fazla siyasi iktidarın temel görevlerinden biridir. Kadına yönelik olumsuz her tavrın cezası arttırılmalıdır. Kimse şunu unutmasın kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin caydırıcılığı KADES gibi uygulamalarla göstermelik politikalarla değil ciddi cezalandırmalarla ve toplumu bilinçlendirmekle arttırılır” diye konuştu.

Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz

Yürüttükleri mücadelenin sadece şiddet uygulayanlara değil, şiddete sessiz kalanlara da karşı olduğunu belirten Aydın, açıklamalarını şu sözler ile bitirdi: “Dünyada her şey kadının eseridir diyen, seçme ve seçilme hakkı gibi bir çok medeni hakkı tüm dünyadan önce Türk Kadınlarına veren bir liderin ideolojisini benimsemiş gençler olarak şunu belirtmek isteriz ki; bizim mücadelemiz yalnızca kadınları katledenlerle kadınlara şiddet uygulayanlarla değil; kadınları savunmasız bırakanlarladır. Ve biz Atatürk Gençliği olarak bir daha Şehit Şeydalar olmasın diye bir daha İkballer, Ayşenurlar katledilmesin diye bir daha Narin bebekler hayattan koparılmasın diye buradayız. Artık bir kişi daha eksilmek istemiyoruz. Kadınlar susmayacak, biz susmayacağız.”