Afyonkarahisar'da klasik otomobil tutkunları çılgına döndü

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde düzenlenen Klasik Otomobil Festivali'nde, 500 araç yer aldı. Açılışta belediye bandosu konser verdi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 21:00

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, Dinar Belediyesi işbirliğiyle Türkiye Klasik Mercedes Sevenler Kulübü ve Türkiye Klasik Otomobil Sevenler Kulübü tarafından düzenlenen festivalde yaklaşık 500 araç yer aldı. Festivalin açılışında, belediye bandosu vatandaşlara konser verdi.

Kaymakam Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, Türkiye Klasik Mercedes Sevenler Kulübü Başkanı Murat Karakaya ve davetlilerin katılımıyla açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Festivale yoğun katılım

Kaymakam Duru, açılışta etkinliğin farklı ve güzel olduğunu vurgulayarak, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu ise Menderes Nehri'nin doğduğu ve ilk müzik yarışmasının yapıldığı ilçede ilk defa klasik araba festivalinin düzenlendiğini belirtti.

Türkiye Klasik Mercedes Sevenler Kulübü Başkanı Murat Karakaya ise, "Belediye işbirliğiyle düzenlediğimiz festivalde yoğun bir katılım görmek bizi mutlu etti. Bir sonraki festivalimizi Ekim ayında Kahramanmaraş'ta yapmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Etkinlikte Marsyas Halk Oyunları Kulübü de gösteri sundu.

Festivale aracıyla katılan Özkan Olguner, klasik araçlara gönül verdiği için mesafe farketmeden çağrıldığı her festivale geleceğini söyledi.