Ahu Tuğba'nın cenazesi İstanbul'a getirildi

ABD'de 1 Eylül'de hayatını kaybeden oyuncu Ahu Tuğba'nın cenazesi, İstanbul'a getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 12:53

 Ahu Tuğba, 1 Eylül'de ABD'de hayatını kaybetmişti. KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilen Tuğba'nın cenazesi, ABD'nin Miami eyaletinden kalkan THY uçağıyla İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Cenazeyi taşıyan uçak, dün saat 16.10'da İstanbul'a indi. Anjelik Calvin, annesinin sosyal medya hesabından cenaze işlemlerine ilişkin detayları aktaran bir paylaşımda bulundu

Calvin yaptığı paylaşımda, "Bu cumartesi bugün saat 11.00'de Beyoğlu Atlas Sineması'nda anma töreni olacaktır. Cenaze, Teşvikiye Camii'nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Annemi birlikte dualarla uğurlayalım, dualarla gitsin" ifadelerini kullandı.

"MİGREN İLACINDAN ŞÜPHELENİYORUM"

Kargo terminalinde açıklamalarda bulunan Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, "9-10 gün uyumayan bir kız çocuğu düşünün ateşlendi bir anda soğuktu buz gibiydi ben annecim hadi ateşin düştü alnını öptüm uyumaya gittim. Artık sırf bu yüzden uyuyamıyorum. Ben ne olduğunu düşünüyorum, ben herhalde migren ilacının bir etkisi olduğunu düşünüyorum annemin ölümünde. Aç karnına almış olduğu ateş düşürücü migren ilacı da üzerinde yazıyor birden fazla alınca kanamaya sebebiyet verir diye. Migren ilacından şüpheleniyorum” şeklinde konuştu.

BEYOĞLU'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

ABD'de hayatını kaybeden sinema oyuncusu Ahu Tuğba için Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda bir tören düzenlendi.

Törene, sinema dünyasından pek çok ünlü isim katılırken, oyuncunun kızı Anjelik Calvin, annesine duyduğu sevgiyi dile getiren bir konuşma yaptı. Calvin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız. Sinemaya 40 yılın üzerinde emek veren kız çocuğu düşünün. Koşulsuzca sinemayı seven, ülkesini seven bir kız çocuğu. Onun için buradayız. Annemi çok seviyorum''

ALÇO: EN SON TELEFONDA KONUŞMUŞTUK

Oyuncu Nuri Alço, en son telefonla konuştuklarını belirterek, ''Ne yazık ki böyle bir acı günde bir araya geldik. En son telefonda konuşmuştuk. Ev problemi vardı, kiracısını çıkarmıştı. Oranın düzeni için aradı. Onu konuşuyorduk gene üç defa aradı. Maalesef üçüncüsünde açtım ama çok değişik bir sesle bir ağlama sesi. Acı bir haber geldi, duydum. Tabii ki kendimizi o anda kaybettik. Ahu gerçekten çok kuvvetli, yüreği kuvvetli, hiç korkmayan, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir kız arkadaşımdı'' dedi.

Törenin ardından Ahu Tuğba, Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.