Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Gazilik, bir unvan olmanın ötesinde, milletimizin cesaretinin ve fedakarlığının nişanesidir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hayal Ortakları Derneği işbirliğinde düzenlenen 'WeWalk Akıllı Baston Dağıtım' töreninde önemli açıklamalar yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 16:42

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hayal Ortakları Derneği işbirliğinde düzenlenen 'WeWalk Akıllı Baston Dağıtım' törenine katıldı.

Törende konuşan Göktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından "gazilik" unvanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verildiği günün sadece bir anma günü değil, aynı zamanda gazilere duyulan derin saygı ve minnetin ifadesi olduğunu vurguladı. Bakan Göktaş, gazilerin milletin varoluş mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, "Gazilik, bir unvan olmanın ötesinde, milletimizin cesaretinin ve fedakarlığının nişanesidir" dedi.

"Sosyal hizmetlerle gazilerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz"

Gazilerin vatan sevgisinin ve birlik ruhunun en önemli sembolleri olduğunu ifade eden Göktaş, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bakanlık olarak gazilere karşı olan sorumluluklarının en öncelikli hizmet alanlarından biri olduğunu belirten Göktaş, sosyal hizmetlerle gazilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Sağlık hizmetlerine erişim kolaylığı, özel ulaşım imkanları ve istihdam destekleri gibi konularda çeşitli projeler ve çalışmalar yürüttüklerini aktaran Göktaş, "Geçtiğimiz günlerde 729 şehit yakını ve gazi için kamu kurumlarına atama gerçekleştirdik. Bu sayede kamuda istihdam edilen toplam sayıyı 50 bin 630’a yükseltmiş olduk" dedi.

Engelli gazilere yönelik özel bir projeye

Etkinlikte görme engelli gazilere yönelik özel bir projeye de değinen Göktaş, Hayal Ortakları Derneği ile işbirliği yaparak akıllı bastonların takdim edileceğini söyledi. Bu projenin görme engelli gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız ve güvenli hale getirmek amacıyla hayata geçirildiğini belirten Göktaş, "Bu tür projelerle gazilerimizin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyoruz" dedi. Konuşmasında Türkiye'nin huzur içinde yaşamasının arkasında gazilerin kahramanlığının bulunduğunu söyleyen Göktaş, genç nesillerin vatan sevgisini gazilerin gösterdiği cesaretle öğreneceğini vurguladı. "Devletimiz, sizlere olan minnet borcunu her zaman ödemeye gayret edecek" diyen Göktaş, tarih boyunca özgürlüğünden ödün vermemiş bir ecdadın evladı olarak gazilere şükranlarını sundu. Göktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri ve vefat eden gazileri rahmetle anarak, hayatta olan gazilere sağlık ve huzur diledi. "Vatan size minnettardır. Gaziler Günü’nüz kutlu olsun" diyen Bakan Göktaş, etkinliğin sonunda, "Bizler, bu anlamlı günlerde gazilerimize olan bağlılığımızı ve minnettarlığımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Onların fedakarlıkları asla unutulmayacak" şeklinde konuştu.