ALES sonuçları açıklandı mı? ALES sonuç açıklanma tarihi|ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) sonuçları için geri sayım başladı. 28 Temmuz'da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yılın ikinci ALES sınavının tamamlanmasının ardından, yüksek lisans başvurusu yapma hakkı kazanıp kazanmadığını öğrenmek isteyen adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. Peki, 2024 ALES sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 14:13

2024 ALES/2 sınav sonuçlarının duyurusu için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Üniversite mezunu on binlerce kişinin katıldığı ALES/2 sınavının sonuçları, ÖSYM tarafından yayımlanan takvimde belirtilen tarihte açıklanacak. Peki, 2024 ALES sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 ALES takvimi doğrultusunda, yılın ikinci ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Buna göre, ALES sonuçları 16 Ağustos'ta duyurulacak.

ALES SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Ağustos'ta ÖSYM'nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecekler.

ALES SINAV SONUÇ EKRANINA GİTMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

GEÇERLİLİK SÜRESİ 5 YIL

ALES sınavının geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerli olup bu süre zarfında ALES puanı kullanılabilir. Bu doğrultuda, 2024 yılında ALES’e giren bir aday, elde ettiği puanı 2029 yılına kadar kullanma hakkına sahiptir.