Ali Erbaş: Dünyanın gözü önünde bir milletin varlığının hiçe sayıldığı çağa tanıklık etmekten hicap duyuyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Dünyanın gözü önünde bir milletin varlığının, özgürlüğünün hiçe sayıldığı kadın, çocuk, yaşlı demeden korkunç bir soykırıma uğradığı, hatta hayvanların dahi hunharca katledildiği bir çağa tanıklık etmekten hicap duyuyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 19:33

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Seyir ve Sahne Ekibi tarafından 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda sahnelenen “Şahsiyetli Bir Direniş: Kudüs” tiyatro oyununun temsiline katıldı. Programda Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ü andıklarını belirten Erbaş, “Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın, Filistin'in, Gazze'nin özgürlüğünden bahsediyoruz. Yıllardan beri çeşitli vesilelerle hep bahsettik ama şimdi sanatımızla, sanat eserlerimizle ve sanatkarlarımızla bundan bahsedeceğiz. Kudüs ve onun mübarek çevresinde yaşanan insanlık dramı hususunda toplumsal bilinci ve duyarlılığı artırmayı amaçlayan bu programın hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.  

“Bu soykırımı görüp de insanlığından utanmayanlar artık onlar için diyecek bir şey yok”

Erbaş, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlediklerine işaret ederek, şöyle konuştu: “Alemlere rahmet olarak gönderilen Allah Resulünün (s.a.s.) örnekliğinde şahsiyetli bir duruşa bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Maalesef Müslümanların dağılmışlıkları sebebiyle İslam coğrafyası son birkaç asırdır ardı arkası kesilmez işgallere, savaşlara, katliamlara soykırımlara sahne olmaktadır. Kör ve sağır olan dünyanın, insanlığın gözü önünde hemen şurada burnumuzun dibinde Filistin'de, Gazze'de binlerce, on binlerce masum, bebek, kadın, zalim, işgalci siyonistlerin bombardımanı altında can vermektedir, şehit olmaktadır. İnsanlık adına ne acı, utanç verici. Bu soykırımı görüp de insanlığından utanmayanlar artık onlar için diyecek bir şey yok ama biz yine de hala insan olduğunu kabul edenlere seslenmeye devam edeceğiz. Sesimizle, sözümüzle, sanatımızla, yardımlarımızla, boykotlarımızla bu farkındalığı oluşturmaya devam edeceğiz. Ta ki bu katliam, bu soykırım, bu zulüm son buluncaya kadar. Ayet-i kerimede Rabbimiz; ‘Gevşemeyin, üzülmeyin. İnanmışsanız en üstün sizsiniz' buyurmaktadır. Madem ki inanan bir toplumuz, o zaman en üstün olduğumuza ve bu zulmün son bulacağına olan inancımız da tam olmalı. Zalimler önce Müslümanların dağınıklığından, sonra da insanlığın kör ve sağırlığından cesaret alarak bu soykırımı yapıyor, katliamı gerçekleştiriyor.”