Amcanın arabasında bulgular çıkmıştı: Narin’in ölüm nedeni belli oldu

Diyarbakır’da katledilen Narin Güran cinayeti soruşturması sürerken Adli Tıp’ın otopsi sonucuna göre Narin’in ölüm nedeni belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 16:32

Adli Tıp'ın otopsi sonucuna göre Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Boğulma sırasında Narin’in ağzından çıkan sıvı amca Salim Güran'ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığı düşünülüyor. Raporu değerlendiren Dr. Görgülü ise ölüm sıvısının amcanın eline bulaşmasıyla ilgili, "Hayatın olağan akışını çok uygun görünmüyor" dedi.

Boğularak öldürüldüğü tespit edilen Narin’in boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanama görüldü. Uzmanların ilk izlenimlerine göre Narin’in cesedinde çürüme başlamış olduğu tespit edildi. Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması olmadığının ifade edildiği raporda iç kanama bulgusu elde edilmediği de belirtildi.

Ölüm zamanı saptanamadı

Rapora göre cesetteki çürümeden dolayı ölüm zamanına belirlenemedi. Doku örneklerinin bir kısmı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kesin ölüm nedeninin ise buradaki incelemelerden sonra belirleneceği ifade edildi.

Buradaki raporla birlikte Narin'in nasıl ve ne zaman öldürüldüğü, kaç gün suyun altında kaldığı, cinsel istismara uğrayıp uğramadığı, vücudundaki kemiklerin nasıl kırıldığı soruları cevap bulacak.

Tutuklu anne Yüksel Güran'ın ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler alındı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örnekler, tutuklu ağabey Enes Güran'ın kolundaki ısırık izleriyle karşılaştırılacak.

Otopsi diş örneği alınamadı

Olayı başından beri takip eden Gazeteci Emrullah Erdinç, Narin Güran cinayetiyle ilgili önemli bir gelişmeyi aktardı. Erdinç, Narin’in otopsisinden diş örneğinin alınamadığını açıkladı.

Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Narin’in otopsisinden diş örnekleri alınamadığını, dişlerinin dökülerek deforme olduğunu ifade etti. Erdinç paylaşımında, “Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ile görüştüm ve maalesef çok üzücü bir bilgi verdi:

"Üzülerek söylüyorum otopside Narin'in diş örneği alınamadı, dişleri dökülmüştü, deforme olmuştu."

Ah be Narin'im, sana bunu yapanlar gün yüzü görmesin.” ifadelerine yer verdi.

Narin’in kaybının üzerine araştırma yapan ekipler, abisi Enes’in kolunda diş izlerine rastlamışlardı. Narin’den alınacak diş örneklerinin, abisi Enes’in kolundaki izlerle karşılaştırılarak cinayetin çözülmesine ışık tutması planlanıyordu.

Dr. Mehmet Görgülü: Narin'in katili büyük ihtimalle erkek

NTV canlı yayınında Narin Güran’ın otopsi raporunu değerlendiren Dr. Mehmet Görgülü, 19 gün geçmesine rağmen boyun ön yüzünden bulunan kas grupları ve çenenin sol tarafı ile göğüs kemiğinin olduğu bölgede kanamanın saptanmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Boyun ön yüzünden bulunan kas grupları ve çenenin sol tarafı ile göğüs kemiğinin olduğu bölgede kanamaya bakıldığında Narin’in boğularak öldürüldüğü sonucuna varıldığını belirten Dr. Görgülü, “Ağız ve burun tıkanması olsaydı otopside kanama benzeri alanlar görmek mümkün olmazdı." dedi.

Ölüm sıvısı hayatın olağan akışına uygun değil

Amca Salim Güran’ın elinde ölüm sıvısın tespit edilmesini değerlendiren Dr. Görgülü, "Narin'e ait olan sıvının amcanın eline bulaşmış olmasını söylemek çok zor. Hayatın olağan akışını çok uygun görünmüyor. Normal şartlar altında böyle bir bulgunun tespit edilememesi gerekiyor. Farklı bir durum söz konusu olabilir." dedi.