Aydın'da orman yangını

Aydın'ın Germencik ilçesinde orman yangını çıktı. Çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 19:09

Habibler Mahallesi'nin üst kesimlerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple yangın meydana geldi. Yangın bölgesine Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi.

Yangına karadan 6 arazöz, 3 su tankeri, havadan da 5 uçak ve 3 helikopterle müdahale edildi. Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 30 dönümlük alan zarara uğradı.

Yangın anında yapılması gerekenler

Yangın anında yapılması gereken temel adımlar şunlardır:

Eğer yangınla başa çıkmak için gerekli eğitim ve ekipmanınız yoksa, müdahalede bulunmaktan kaçının. Etraftaki kişileri yangın konusunda hemen bilgilendirin. Yangın hakkında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni bilgilendirin. Yangını söndürürken doğru tip söndürme cihazlarını kullanın. Dumanlı bir ortamda emekleyerek veya çömelerek ilerlemeye çalışın. Tahliye sırasında asansörleri asla kullanmayın. Kapıları açıp kapatırken dikkatli olun; kapıları kapalı bırakın ama kilitlemeyin. Kapalı bir kapının kolunu elinizle kontrol edin. Kıyafetleriniz tutuşursa, battaniye gibi bir şeyle yerde yuvarlanarak yangını söndürmeye çalışın. Yangın sırasında mahsur kalırsanız, kapıları ıslak bezle tıkayarak dumanın içeri girmesini engelleyin. İtfaiyecilerin rahatça çalışabilmesi için yangın bölgesinden güvenli bir mesafeye uzaklaşın.