Bakan Işıkhan: Bu yıl otizmli bireylerimizi iş yerlerinde istihdam edecek işverenlerin projelerini destekleyeceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işverenlere çalıştırdıkları her bir engelli için asgari ücret düzeyinde sosyal güvenlik primi desteği verildiğini belirterek, bu yıl otizmli bireyleri istihdam edecek işverenlerin projelerinin destekleneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 13:24

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda “Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Çağrısı” konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, insana hizmet etmenin ve insan kazanmanın kadim devlet geleneğinden miras kalan en değerli toplumsal reflekslerden birisi olduğu gibi toplum olabilmenin de bir gereği olduğuna vurgu yaparak, “Bu sebeple nüfusumuzun hangi kesimine hitap ederse etsin yürüttüğümüz politikaların temel felsefesini bu anlayış oluşturmaktadır.

İnsanı topluma kazandıran en önemli sosyal araç ise hiç kuşkusuz çalışma hayatıdır. Bu minvalde yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın çalışma hayatında kendine uygun, iyi ve nitelikli işlere erişimini artırmak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

“Engelli bireylerin işgücü piyasasına katılımını engelleyen fiziki, sosyal ve ekonomik bariyerleri kaldırmak ortak sorumluluğudur”

Işıkhan, dünya genelinde ve Türkiye’de işgücü piyasalarının hızla değiştiğini, teknolojik gelişmelerin ve küresel dinamiklerin istihdamın yapısını ve gereksinimlerini yeniden şekillendirdiğini aktararak, şöyle devam etti: “Bu dönüşüm sürecinde toplumun tüm kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata tam katılımını sağlamak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmak için kritik önem taşımaktadır. Bilhassa çalışma hayatında özel politika gerektiren grupların istihdama etkin bir şekilde katılımı, hem sosyal adaletin tesisi hem de ekonomik verimliliğin artırılması açısından oldukça mühimdir. Engelli bireyler, bu gruplar içinde önemli bir yer tutmaktadır. Engelli kardeşlerimizin doğru fırsatlar ve destekler sağlandığında iş dünyasında büyük farklar oluşturacak potansiyele sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için ise devlet, sivil toplum ve özel sektör olarak hepimize büyük görevler düşmekte. Engelli bireylerin işgücü piyasasına katılımını engelleyen fiziki, sosyal ve ekonomik bariyerleri kaldırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Burada toplanmamız vesilesiyle de içinde bulunduğumuz ekim ayının Serebral Palsi Farkındalık Ayı olarak tüm dünyada önemli bir konuyu gündeme taşıdığını da belirtmek isterim.”