Bakan Tunç'tan 'denetimli serbestlik' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Seydikemer Adalet Sarayı'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:04

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Seydikemer Adalet Sarayı'nın açılış töreni yeni yargı paketi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, Seydikemer Adalet Sarayı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, yıllar geçtikçe yeni ihtiyaçların yanı sıra yeni suç tiplerinin, farklı uyuşmazlıkların ortaya çıktığını belirtti.

Son aşamaya gelindi

Kanunların ihtiyaca cevap vermediğini gördükleri anda Yargı Reformu Strateji Belgeleri ile mevzuatın güncellendiğini, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ne ilişkin toplumun her kesiminden gelen görüşleri değerlendirdiklerini dile getiren Tunç, artık son aşamaya geldiklerini belirtti.

Bakan Tunç, ceza adaleti sistemi, soruşturmanın etkinliği, davaların gecikmeden sona ermesi ve ceza infaz sisteminde caydırıcılığı, suçlunun ıslahını ortaya koyan önemli düzenlemeleri planladıklarını ifade etti.

Bütçe’den önce Meclis’e gelecek

2024-2028 yıllarını kapsayan Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaşmasının ardından yasamayı gerektiren kanunları, ilk paketi bütçeden önce Meclise göndermeyi planladıklarını kaydeden Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumda beklenti oluşturan denetimli serbestlik, koşullu salıverme, tutuklama sebepleri gibi toplumsal huzuru bozmaya yönelik bazı cezalar ve tutuklama sebepleri gibi bunlarda çözüm üretecek önemli düzenlemeleri inşallah önümüzdeki süreç içerisinde hayata geçireceğiz. Hedefimiz milleti suçludan korumak. Suç şebekeleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmek. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar milletçe birlik beraberlik içerisinde mücadele etmek."