Bakan Yerlikaya duyurdu: Göçmen kaçakçılarına ağır darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen "Kalkan-25" operasyonlarında 149 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2.563 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 09:36

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin 7/24 kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Yerlikaya, "Hiçbir düzensizliğe müsaade etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Provokatörlere izin vermedik, vermeyeceğiz. Milli menfaatlerimiz doğrultusunda, kamu düzeni ve güvenliğimizden asla taviz vermeden, insan haklarına, hukuka, medeniyet değerlerimize uygun olarak göç ile aralıksız mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, son bir haftadır süren "Kalkan-25" operasyonları kapsamında 100 operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonlarda 149 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını, bunlardan 42'sinin tutuklandığını ve 21'ine adli kontrol kararı verildiğini kaydetti. Diğerlerinin işlemleri devam ederken, yakalanan 2.563 düzensiz göçmenin il göç idaresi müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını ifade etti.

Yerlikaya, "Ülkemizin huzur ve güvenliği için göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz," dedi.