Bebek çetesine tepki gösteren Tugay: Vicdansız sürecin takipçisi olacağız

SGK’dan haksız kazanç elde etmek için yeni doğan bebeklerin ölümüne neden olan çeteye sert tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay sürecin takipçisi olacaklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 10:53

Türkiye, yeni doğan bebekleri yoğun bakım ünitelerinde tutarak Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) haksız kazanç elde eden bir suç şebekesinin ortaya çıkmasıyla sarsıldı. Doktorlar ve sağlık çalışanlarının da dahil olduğu çetenin, bebeklerin sağlık durumlarını manipüle ederek devletin sağlık sistemini sömürdüğü iddiası büyük tepki topladı. İddianamede yer alan bilgilere göre, bu korkunç plan kapsamında en az 10 bebek hayatını kaybederken, 19 hastane ve sağlık şirketi sorumlu gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da yaşanan bu insanlık dışı olayla ilgili sert açıklamalarda bulunarak, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti. Bebeklerin yaşamını tehlikeye atan bu şebekenin vicdansızlığı, toplumun sağlık sistemi üzerindeki güvenini derinden sarstı.

BEBEKLERİN CANINA KASTEDEBİLECEK CANİLİKLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Sosyal medya hesabından bebeklerin ölümüne ilişkin paylaşımda bulunan Dr. Tugay, “Ne yazık ki masum canları kendilerine hedef seçen, yenidoğan bebeklerin canına kastedebilecek bir canilik ile karşı karşıyayız.  Ülkemizde ve tüm dünyada güvenilir sağlık hizmeti temel haktır. En büyük temennimiz ise yenidoğan bebeklerin ölümünden para kazanan bu canilerin en üst sınırdan ceza almasıdır. İdeal bir sağlık sistemi kurabilmek için var gücümüzle mücadele edecek, bu vicdansız sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” sözlerine yer verdi.