Bolu’da saat 17.07’de 4.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlar sokağa döküldü.
Saat 17.07’de 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremi hisseden bazı vatandaşlar, korkuyla dışarıya çıktı. İzzet Baysal Caddesi’nde sokağa çıkan vatandaşlar 4.5 büyüklüğündeki deprem anında panik yaşadı. Depremin büyüklüğü bildiren AFAD: "Bolu ilimizde, saat 17.07’de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” ifadelerine yer verdi.
ARTÇI DEPREMLER MEYDANA GELDİAFAD verilerine göre Bolu’da saat 17.07'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından 1,6 ile 0,8 büyüklüğünde 2 artçı deprem daha meydana geldi.
DEPREM ANINDA YAPILMAMASI GEREKENLERSabitlenmemiş eşyalara yaklaşmayın
Deprem sırasında hayat üçgeni oluşturmak için koltuk gibi bir nesnenin yanına kapanmak öneriliyor ancak bunu yaparken kapandığınız yerde sabitlenmemiş eşyaların olmadığına dikkat edin. Sabitlenmemiş raf ve dolap gibi ağır eşyaların olduğu yerde depremden korunmaya çalışmak oldukça risklidir. Depremden korunmak isterken dolapların altına kalma tehlikesi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle sabitlenmemiş eşyaların altında durmamaya özen gösterin.
Deprem sırasında merdiven ve çıkışlardan uzak durun
Deprem anında, depremin sona ermesini beklemeden merdiven ve çıkışlara yönelmeyin. Deprem sırasında merdiven boşluğunda ve çıkışlarda bulunmak, olduğunuz yere kapanarak depremin sona ermesini beklemekten daha tehlikelidir. Bu nedenle deprem anında binadan kaçmaya çalışmak yerine olduğunuz yerde depremin bitmesini bekleyerek, deprem sona erdiğinde dışarı çıkmak daha güvenli olacaktır.
Telefonları gereksiz yere meşgul etmeyin
Depremin ardından herkes yakınlarına ulaşmaya çalışacağı için herkes cep telefonunu çok kısa bir süreliğine kullanıp hatları meşgul etmezse, daha çok kişi yakınına ulaşabilir. Bu konuda hassas davranarak hatları kitlememeye özen göstermek gerekiyor. 6 Şubat depreminde telefon ile ulaşımın ne kadar hayati bir önem taşıdığını görmüş olduk. Enkaz altında bulunan kişilerin bulundukları yeri bildirebilmeleri bu noktada çok mühim. O nedenle telefonları gereksiz yere meşgul etmemek gerekiyor.
Pencereden ve camdan yapılmış eşyalardan uzak durun
Sarsıntı anında, yüksek gerilim nedeniyle patlama tehlikesi taşıdığı için deprem sırasında pencere ve materyali cam olan nesnelerden uzak durmak gerekiyor.
Bina, ağaç, elektrik direği, duvar dibi gibi yerlerden uzaklaşın
Eğer depreme dışarıda yakalandıysanız mümkün olan en açık alana giderek depremin geçmesini orada beklemelisiniz. Bina, ağaç, elektrik direği gibi yerlerin altında durmaktan kaçınıp, duvar diplerinden uzak durmalısınız. Aksi takdirde sarsıntı nedeniyle başınıza bir şey düşme ya da yapının üzerinize yıkılma olasılığı hayati tehlikenizi artırmış olur.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Deprem çantası nasıl hazırlanır?