Bornova'da yarın kadına yönelik şiddete dikkat çekilecek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yarın Bornova’da kadın şiddetine karşı düzenlenecek etkinliğe katılmaları için vatandaşları davet etti

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 11:06

İzmir Bornova Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yarın önemli bir etkinlik düzenleyecek. 20 Ekim Pazar günü saat 16.00’da Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelecek olan vatandaşlar, ‘Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor’ sloganıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekecek. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda, tüm İzmirli vatandaşları etkinliğe katılmaya davet etti. Başkan Eşki, cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, etkinliğin sadece kadın cinayetlerine karşı bir duruş sergilemekle kalmayıp, aynı zamanda kadınların özgürlüğünü savunmak için de düzenlendiğini belirtti.

CUMHURİYET BİR KADININ DEVRİMİDİR

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak vatandaşları bir araya gelmeye davet eden Başkan Eşki, “Sizleri ‘Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor’ söylemine davet etmek için bu çağrıyı yapıyorum. Aslında bu çağrı sadece kadın cinayetlerine dur demek için yapılan bir çağrı değil. Daha önce defalarca kez söylemiştik cumhuriyet bir kadının devrimidir. Cumhuriyetin başarılı olabilmesinin ölçütü kadınlarımızın özgürlüğünün ne kadar üst seviyede olduğuyla ölçülebilecek bir durumdur. Kadınların özgür olduğu kadar cumhuriyet güçlü, cumhuriyet güçlü olduğu kadar kadınlar özgürdür. Burada sadece kadın cinayetlerine dur demek için değil ülkemizin temeli olan cumhuriyet kavramına da destek olmak için tüm vatandaşlarımızı pazar günü saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyoruz” dedi.