Büyükelçilikte yasaklı madde krizi!

Türkiye Minsk Büyükelçiliği çalışanı bir kişinin arabayla yasaklı madde kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 16:39

Türkiye Minsk Büyükelçiliği çalışanı bir kişinin, özel arabasında yasaklı madde kaçırdığı ortaya çıkması üzerine görevine son verildi. Habere göre, Belarus'dan yola çıkan bir büyükelçilik aracı, içinde 57 kilo kokainle Zeytinburnu'nda yakalandı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliğinde görevli bir personel, Şubat 2023'te Beyaz Rusya'dan Türkiye'ye yasaklı madde kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı. Dışişleri bakanlığı, aynı ay görevlinin işine son verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, açıklamasında: "Minsk Büyükelçiliği'nde görevli sözleşmeli personelin yasaklı madde kaçakçılığı yaparken yakalandığı bilgisi doğru ve bu kişi derhal görevden alınmıştır. Olayla ilgili olarak gereken soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Yasaklı madde  kaçıran kişinin kullandığı aracın, Dışişleri bakanlığına bağlı bir araç olmadığını vurguladı. Keçeli, açıklamasının devamında "Olayda kullanılan aracın Minsk Büyükelçiliğimize ait olduğu bilgisi doğru değildir. Söz konusu otomobil, olaya karışan kişinin şahsi aracıdır. Haberlerde bahsedilen diğer 2 kişinin ise Bakanlığımızla ilişkisi bulunmamaktadır"  dedi