Candan kardeşler davasında yeni iddia: Örgüt lideri ile yenilen yemekte onlar da yer almış

Bahar ve Nihal Candan'ın aralarında bulunduğu 21 sanıklı dolandırıcılık davasına devam edildi. Dolandırıcılık mağduru, örgüt lideri Onur Apaydın ile yediği bir yemekte Bahar ve Nihal Candan’ın da yer aldığı söyledi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 18:36

Alisya Bahar Candan'ın 44, Nihal Candan'ın ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Bir dolandırıcılık mağduru, örgüt lideri Onur Apaydın ile yediği bir yemekte Bahar ve Nihal Candan'ı gördüğünü söyledi. Yemekte Candan kardeşlerinin araçla ilgili hiç konuşmadığını belirten mağdur, “Dolandırıcılık olayının içindelerse şikayetçiyim" dedi.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada dolandırıldığı dönemde Sarıkamış İlçe Nüfus Müdürü olan müşteki Özkan Yıldız beyanda bulundu. Özkan mahkemede şöyle konuştu;

 “Beraber çalıştığım arkadaşlarımdan biri aracını değiştirmek için İstanbul'a gideceğini söyleyerek yıllık izin istedi. Hacı İsrafil Sağlam aracılığı ile araç temin edildiğini söyledi. Bu şahsın İstanbul'da bağlantıları olduğunu, kiralık arabaları ihale ile satın aldıklarını piyasadan satın alıp yüzde 15-20 daha ucuza satın aldıklarını söyledi. Ayrıca tanıdıklarına uygun fiyatlı verdiklerini de belirtti. Bana bir araç listesi gönderildi. Ben de oradan bir araç seçtim. Kendi aracım ile takas yapmak istedim. Eşime vekalet vermiştim, kendi aracımın başka biri üzerine devrini gerçekleştirdik. Daha sonra bana gönderilen IBAN numarasına para da gönderdim. 20 gün içerisinde aracımın geleceği söylendi. Araç teslim edilmedi, süreç uzadı. Bu nedenle Hacı İsrafil Sağlam beni aradı. ‘Deprem sebebi ile işler uzadı vergi dairelerinde sıkıntı var araçları vergiden düşüremedik bu nedenle gecikme var sizin aracınız teslim edilecek merak etmeyin' dedi. Süreç biraz daha uzayınca Hacı İsrafil ile yazışmalara devam ettik. Aracım teslim edilmedi. Savcılığa şikayette bulunduk. Benim aracım 450 bin TL'ye sayıldı üzerine de 90 bin TL gönderdim” ifadelerini kullandı.

Bahar ve Nihal Candan örgüt lideri ile yenilen yemekte yer almış

Bir diğer dolandırıcılık mağduru Sinan Damgacı örgüt lideri Onur Apaydın ile yediği bir yemekte Bahar ve Nihal Candan'ı gördüğünü söyledi. Damgacı, "Bu bayanlar araç ile ilgili bir konuda konuşmadı. Sadece Bahar Candan bir kere Onur Apaydın'dan para istedi. İşlerin içindelerse şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme başkanı Candan kardeşlere uyarı: Hukuk okumuşsunuz

Dolandırıcılık mağduru Sinan Damgacı’nın ardından Bahar Candan söz aldı. Tutuklu sanık Candan, “Ben 1 yıldır cezaevindeyim. Benden şikayetçi mi? Ben kendisini dolandırdım mı?” ifadelerini kullanırken Sinan Damgacı ise, “Ben her şeyi net bir şekilde bilemem, mahkemenin araştırması gerekir" diye konuştu.

Bahar Candan, “Bilmediğiniz bir şey için neden şikayetçisiniz?” diye sitem etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Karşılıklı diyalog olmaz. Hukuk okumuşsunuz, lütfen" dedi. Konuşmalara üzerine ağlayan ve nefes darlığı yaşayan Nihal Candan duruşmadan çıktı.