Çankırı: İzmir, hak ettiği enerjiyi yakalayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir genelinde sıkça karşılaşılan elektrik kesintileri ve doğal gaz abonelikleri konularında Gediz ve İzmirGaz yetkilileriyle bir araya geldi. Şikayet ve taleplerin değerlendirildiği toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu da katıldı. Çankırı, "İzmir, hak ettiği enerjiyi yakalayacaktır" ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 14:53

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 30 ilçe ziyaretleri kapsamında enerji kesintileriyle ilgili şikayet ve talepler üzerine Gediz ve İzmirGaz yetkilileriyle bir araya geldi. TEİAŞ 3. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, GEDİZ Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İzmirGaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, AYDEM Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve ilgili paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, toplantıda Türkiye'nin doğal gaz ve elektrik enerji dağıtımında tedarik yelpazesini genişletme yönünde önemli adımlar attığını vurguladı. Enerji kaynaklarının etkin kullanımında merkez ülke olma hedefi doğrultusunda stratejik hamleler gerçekleştirdiklerini ifade eden Şatıroğlu, "İzmir bu anlamda Türkiye'nin yatırım planları çerçevesinde önemli bir şehrimiz. Yatırım planları çerçevesinde her zaman ilk sıralarda yer verdiğimiz, bakanlık nezdinde her zaman kentimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, muhtar toplantılarında mahalle ve köylerdeki sorunlar arasında abonelik, enerji kesintileri, arıza bildirimleri, onarım ve bakım ile direk değişim taleplerinin önemli bir yer tuttuğunu belirtti. 2024 yılına ait sekiz aylık verileri paylaşan Çankırı, Gediz Elektrik'e iletilen 1.306.766 enerji kesintisi, 206.317 aydınlatma talebi, 125.173 kesme-açma işlemi, 111.500 ihbar ve 23.588 talep bulunduğunu açıkladı.

Çankırı: Bu işin partisi olmaz

Çankırı, 1.306.766 enerji kesintisi, 206.317 aydınlatma, 125.173 kesme -açma, 111.500 ihbar, 23.588 adet de talebin Gediz Elektriğe iletildiğini açıklayarak; "Vatandaşa hizmet konusu partizanlığın ötesindedir olduğunu hatırlatarak; "Bu işin partisi olmaz' niyetiyle çıktığımız 30 ilçe ziyaretlerimizde sahadaki en temel sorunlardan biri de enerji. Biz burada milletin elçisiyiz, bize iletilen sorunları ve talepleri iletmekle yükümlüyüz. Özellikle sahanın nabzını tutarken yerelde alt yapı konusunda ne kadar eksik kalındığıyla yüzleşmek gerçekten acı. 2024 Türkiyesi'nde İzmir her metrekaresi ile hizmeti eşit hak eden bir şehir olması gerekirken belediyecilikte sınıfta kaldığını görmekteyiz. Bu da bazı kurumlarda iş konusunda aksamalara sebebiyet veriyor. Nitekim Gediz ve İzmir Gaz ülkemizin önemli hizmetler sağladığı kurumlar arasında yer alıyor. Bu sebeple toplantının amacının aslında bu tarz sorunları artık vatandaşın hanesinden endişe kaynağı olmaktan çıkarmak. Yerel yöneticilere bunun sadece görev ve sorumluluk dahilinde olduğunu bir kez daha buradan hatırlatmak da fayda var.  İzmir hak ettiği enerjiyi yakalayacaktır" dedi.

Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel plansız kesintilerin azaltılması için yaşlanan varlıkların yatırım kapsamında yenilenmesi, planlı bakım kapsamında varlıkların bakım stratejileri ile işletme ömürlerinin mümkün olduğunca uzatılması için SCADA ağının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini dile getirdi. Öte yandan yapılan sunumda planlı bakım faaliyetleri ve planlı bakım bütçesi konusunda bilgi verdi. Veriler kapsamında aydınlatma abone sayısında 2024 yılı Ağustos ayı itibariyle 18 alt geçit, 3 tarihi ören yeri, 2030 park ve bahçe, 727 sinyalizasyon, 12.913 sokak cadde olmak üzere toplam abone sayısının 15.691'e yükseldiği açıklandı.

Abonelikler konusunda alt yapı eksikliklerine dikkat çekti

İzmir Gaz  Genel Müdürü Ahmet Yetik de abonelikler konusunda alt yapı eksikliklerine dikkat çekti. 13 Temmuz 2006’da yapılan törenle İzmir’de konutlarda kullanılmaya başlanan doğal gazın günümüz itibariyle ekonomisinden, konforundan ve temizliğinden faydalanıldığına dikkat çekti. Yetik, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfinin Karadeniz'de gerçekleştiğini hatırlattı.