Celal Bayar'ın Kızı Dr. Nilüfer Gürsoy hayatını kaybetti

Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy, İstanbul'daki evinde 103 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 10:28

Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy, İstanbul'daki evinde 103 yaşında hayatını kaybetti. Haberi Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal sosyal medya hesabından duyurdu

Uysal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Asırlık bir çınarın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kurucu liderimiz, 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar'ın kızı, Adalet Partisi eski milletvekili Dr. Nilüfer Gürsoy Hanımefendi'yi kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Başta Bayar ve Gürsoy Ailesi olmak üzere tüm dava arkadaşlarımızın, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun."

Nilüfer Gürsoy, hayatı boyunca Türk siyasi tarihinde önemli bir figür olarak yer aldı ve demokrat geleneğe olan bağlılığıyla tanındı.

CELAL BAYAR'IN KIZI NİLÜFER GÜRSOY KİMDİR?

Dr. Nilüfer Gürsoy, Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Reşide Bayar'ın kızı olarak 1921 yılında Bursa'da doğdu. Eğitimini tamamladıktan sonra Demokrat Parti Kütahya eski Milletvekili Dr. Ahmet İhsan Gürsoy ile evlendi. Siyasi hayatına Adalet Partisi'nde başlayan Dr. Gürsoy, 13. Dönem Bursa, 15. ve 16. dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı.

Ayrıca Celal Bayar Vakfı Başkanlığı görevini de üstlenen Dr. Nilüfer Gürsoy, siyasetteki aktif dönemi boyunca demokrat geleneğe derin bağlılığıyla biliniyordu. İstanbul'daki evinde 103 yaşında hayatını kaybeden Dr. Gürsoy için bugün İstanbul Erenköy Galip Paşa Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Ardından yarın saat 11.00'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.