Celal Doğan hastaneye kaldırıldı 

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan Bodrum’da hastaneye kaldırıldı

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 00:11

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Bodrum'da tatil yaparken aniden Yalıkavak Mahallesi'nde aniden fenalaştı. Baygınlık geçiren Doğan, acil olarak Bodrum'daki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Celal Doğan doktor gözetiminde

Hastaneye getirildiğinde bilincinin kapalı olduğu belirtildi ancak doktorların ilk müdahalesinin ardından durumunun stabil olduğu bildirildi.

Celal Doğan'ın şu anda doktor gözetiminde olduğu ve durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Celal Doğan kimdir?

1 Ağustos 1943 tarihinde Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Çanakçı Köyü'nde dünyaya gelen, bir Kürt babanın ve bir Türk annenin çocuğu olan Celal Doğan, ilköğrenimini Çanakçı Köyü İlkokulu'nda tamamladı. Orta öğrenimini ise Gaziantep Lisesi'nde aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukatlık yaparak meslek hayatına başladı ve 1977 genel seçimlerinde Gaziantep milletvekili seçildi. 1980 yılına kadar milletvekilliği görevini sürdürdü, ardından serbest avukatlık mesleğine geri döndü.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçilerek bu göreve başladı. 1994 ve 1999 yıllarında yapılan yerel seçimlerde de tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Eğitimini doğduğu Çanakçı Köyü İlkokulu'nda tamamlayan ve orta öğrenimini Gaziantep Lisesi'nde gören Doğan, daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1977 genel seçimlerinde CHP'den Gaziantep milletvekili olarak seçilen ve 1980 yılına kadar bu görevi sürdüren kişi, 2015 genel seçimlerinde ise HDP'den Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve seçilerek Meclis'e girmiştir.

Avukatlık kariyerine 1973-1977 yılları arasında başlayan ve bu dönemde serbest avukatlık yapan kişi, TBMM'deki milletvekilliği görevinin ardından 1980 yılından itibaren tekrar serbest avukatlık yapmaya devam etmiştir.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan ve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999 yıllarında da tekrar aynı göreve seçildi. 1989-2004 yılları arasında 15 yıl boyunca Belediye Başkanlığı görevini yürüttü

Celal Doğan evli mi?

Celal Doğan, Aysel Doğan ile evlidir ve Koray ile Barış adında iki çocuğu vardır. Ayrıca dört torunu bulunmaktadır.