Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Garipoğlu konuştu: Müsaadenizle artık acımızı yaşayalım

Cem Garipoğlu’nun mezarı 10 yıl sonra açıldı ve Adli Tıp raporuna göre mezarda yatan kişinin Garipoğlu olduğu kesinleşti. Tüm bu olanların ardından anne Tülay Garipoğlu sessizliğini bozdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 11:58

2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilen 17 yaşındaki Münevver Karabulut cinayeti ülkede infial yaratmıştı. Cinayetin ardından 197 gün sonra teslim olan Cem Garipoğlu, cezaevinde intihar ederek yaşamına son vermişti. Ancak o günden bu yana ne Münevver Karabulut’un ailesi ne de kamuoyu Cem Garipoğlu’nun öldüğüne inanmamıştı. Uzun süren uğraşlar sonucu 10 yılın ardından Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına ve DNA testi yapılmasına karar verildi.

MEZAR AÇILDI ŞÜPHE DEVAM ETTİ

3 Ekim 2024 tarihinde Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı ve mezarda dikkat çeken detaylara rastlandı. Mezarın ilk kademesinin boş olduğu, ikinci kademesinde ise kemiklerin dağınık bir şekilde bulunduğu, kefenin ya da herhangi bir kumaş parçasının bulunmadığı ve mezarda ağzı düğümlü halde bir poşet bulunduğu bilgileri kaydedildi. Düğümlü poşet için inceleme talep edilirken, mezarda kefen bulunmaması ve kemiklerin dağınık bir halde bulunmasının sebebi ise gizemini korudu. Yapılan incelemeler sonucu açıklanan Adli Tıp raporuna göre, mezarda yatan kişinin Cem Garipoğlu olduğu kesinleşti. Ancak Münevver Karabulut’un avukatı yaptığı açıklamada hala söz konusu şüphelerin olduğunu ve gerekli yerlere müracaatının devam edeceğini bildirdi.

TÜLAY GARİPOĞLU’DAN AÇIKLAMA

Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Garipoğlu, tüm bu olayların ardından sessizliğini bozarak, Ekol TV’ye açıklamalarda bulundu. Tülay Garipoğlu, yaşanan acıların her iki aile için de büyük olduğunu vurgularken şu ifadelere yer verdi:

“Artık üzerine konuşulacak bir şey kalmadığını düşünüyorum. Müsaadenizle artık acımızı yaşayalım. İki taraf da ayrı ayrı acılarla kavrulduk. Bana değilse de Nagihan Hanım’a (Münevver Karabulut’un annesi) acıyın lütfen.”