Çiğli'de Gebe Okulu ile anne adayları bilinçlendi

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veren Gebe Okulu, anne adaylarının doğum ve bebek bakımı konusundaki tüm sorularını yanıtlıyor. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak doğuma hazırlık yapan bu eğitimler, anne adaylarına güven sağlıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:27

Gebe Okulu Sorumlusu Elif Demir, verdikleri eğitimin kapsamı hakkında bilgi verdi. Demir, “Gebe Okulumuza başvuran anne adayları için gebelik haftalarına uygun ve tercihlere göre tek veya eşli katılım imkanı sunarak bir eğitim planlaması yapıyoruz. Eğitimlerimiz, Gebelik Dönemi, Doğum ve Yenidoğan Bakımı gibi önemli bilgileri kapsıyor. Ayrıca diyetisyen, psikolog ve emzirme danışmanlarımız da eğitimlerimize katılarak anne adaylarına destek veriyor. Eğitimlerimiz talebe bağlı olarak yüz yüze ya da çevrimiçi (Zoom) olarak düzenleniyor ve kurum dışından da katılım mümkün. Tüm anne adaylarına sağlıklı ve kolay bir doğum diliyoruz. Gebelik sürecindeki korkularla başa çıkmayı öğrenmek için Gebe Okulu'nda sizin için hazırlanmış eğitimlere katılabilirsiniz.” dedi.

Kaygılarımı büyük ölçüde azalttı

Gebe Okulu'na katılan İlknur Aygün, ilk gebeliğinde yaşadığı doğum korkusunu nasıl aştığını şöyle ifade etti: “33 haftalık hamileyim ve gebeliğim boyunca doğum korkusu ve bebeğimi yeterince besleyememe gibi endişelerim vardı. Bu süreçte Gebe Okulu ile tanıştım ve aldığım eğitimler sayesinde korkularımdan kurtuldum. Eğitimlerin ardından doğum salonunu ziyaret ettim ve doğum yapacağım ortamı görmek, kaygılarımı büyük ölçüde azalttı. Gebe Okulu'na katılmak, doğum sürecine bilinçli ve hazırlıklı bir şekilde girmeme yardımcı oldu.”

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Tuba Zavaroğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Doğum Programı" kapsamında anne adaylarına normal doğumun avantajlarını anlattıklarını belirtti. Zavaroğlu, “Normal doğum sürecinde vücut tarafından salgılanan hormonlar, doğum sonrası sütün hemen gelmesini sağlar ve böylece bebeğinizi kısa sürede emzirebilirsiniz. Bu sayede bebeğinizle duygusal bağınızı daha hızlı kurabilirsiniz. Ayrıca doğumdan sonra günlük hayatınıza daha çabuk dönebilir ve doğum sayınızı sınırlandırmadan sağlıklı doğumlar gerçekleştirebilirsiniz. Normal doğumda hastanede kalış süreniz sezaryene göre daha kısadır ve bebeğinizin solunum sıkıntısı yaşama riski de daha düşüktür. Bu nedenlerle normal doğum, birçok riski azaltan daha güvenli bir seçenek olarak öne çıkmaktadır.” dedi.

Anne adayları, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Gebe Okulu'na başvurarak doğum ve bebek bakımı hakkında kapsamlı bilgi edinebilirler. Eğitimler, hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak düzenlenmekte olup, hastane dışındaki anne adaylarına da açıktır.