Cinsel istismara uğradığını söylemişti: O üniversite öğrencisine koruma

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla şantaja uğradığını ileri süren üniversite öğrencisi F.A'nın uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanması için gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 14:49

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,cinsel istismara uğrayıp, çıplak videolarının çekildiğini ve 1 yıldır tehdit altında korkuyla yaşadığını söyleyerek yardım isteyen üniversite öğrencisi F.A.'nın uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanması için gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Bakan Göktaş, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"18 Ekim günü durumu sosyal medyaya yansıyan F.A. kızımız için, İçişleri Bakanlığımız ve ilgili birimlerle koordinasyon içerisinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerekli çalışmalar hızla yürütülmektedir. Kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır. Kızımızın uygun sosyal hizmet modellerimizden yararlanması için gerekli adımları atacağız. Süreci titizlikle takip ediyoruz."

Ne olmuştu?

Ordu Üniversitesi öğrencisi F.A., dün akşam sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, 1 yıl önce tanışıp, arkadaş olduğu 2 erkek ile yanında kız arkadaşı ile İstanbul'a gittiklerini, kulüpte alkol aldıktan sonra sızınca otel odasına götürülüp, cinsel istismara uğradığını ileri sürdü.