Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözünü kan ve nefret bürümüş bir avuç radikal siyonist...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası toplum ve İslam alemini İsrail tarafından gerçekleştirilen zulme karşı harekete geçmeye çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 00:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 00:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Ekonomiden güvenliğe, dış politikadan ticarete pek çok konuyu istişare ettikleri bir Kabine Toplantısı'nı daha tamamladıklarını belirten Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya katkı veren tüm bakanlara ve bürokratlara teşekkür edip, alınan kararların Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bölgede her gün bir yenisi patlak veren krizlere rağmen Türkiye'nin refahı, huzuru, güvenliği için koşturmaya devam ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışlar, toplantılar ve ziyaretlerle dolu 3 haftayı daha geride bıraktıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,5 asra yaklaşan tarihinde Türkiye'ye büyük hizmetlerde bulunmuş, nice insan yetiştiren Marmara Üniversitesi'ne böyle bir eseri kazandırmanın ayrı bir bahtiyarlık kaynağı olduğunu dile getirerek, "Bir kez daha üzerimde hakkı olan hocalarımı şükranla yad ediyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ömürler niyaz ediyorum. Yeni akademik yılda tüm hocalarımıza ve üniversite öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum." diye konuştu.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic'in Türkiye'ye yaptığı çalışma ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini belirten Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren üst aklın, son aylarda Balkanlar'da da toplumsal fay hatlarını kaşıdığını görüyoruz. Ayrılıkçı gündemlerin körüklenmesinin gerisinde hangi niyetlerin olduğu bellidir. Türkiye olarak biz, Balkanlar'da, özellikle de Bosna Hersek'te barıştan, huzurdan ve istikrarın korunmasından yanayız. Bu konudaki hassasiyetimizi, Demokratik Eylem Partisi Genel Başkanı Bakir İzetbegoviç'e de geçtiğimiz günlerde İstanbul'da ifade ettim. İnşallah bundan sonra da Bosna Hersek'in yanında olmayı sürdüreceğiz."