Danilo Zanna nereli?

Ekranların sevilen yüzü Danilo Zanna hakkındaki bilgiler pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Danilo Zanna kimdir, memleketi nere, yaşı kaç, kariyer geçmişi ve çok daha fazlası…

Haber Giriş Tarihi: 24.10.55724 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.55724 14:26
ilksesgazetesi.com

MasterChef Türkiye isimli yarışmada yaptığı jüri üyeliği ile adından sıklıkla söz ettiren Danilo Zanna, yemekseverler kadar diğer kişilerin de dikkatini çekiyor. Sempatik tavırları ve başarılı kariyeri ile gönülleri fetheden ünlü şefin, hayat hikayesi sıklıkla araştırılıyor. Danilo Zanna nereli sorusunu ve ünlü şefe dair diğer detayları, haberimizin devamında sizin için derledik.

Danilo Zanna kimdir? Danilo Zanna nereli?

15 Nisan 1982 yılında doğan ve 41 yaşında olan Danilo Zanna, ünlü bir İtalyan şeftir. Danilo Zanna nereli sorusunun cevabı ise Prato’dur. İtalya’nın Toskana isimli bölgesinde yer alan Prato kenti, ünlü şefin memleketidir. Danilo Zanna’nın tüm ailesinin mesleği aşçılıktır. Zanna Ailesi için son derece kıymetli bir yeri olan aşçılık mesleğini devam ettiren ve hem ülkesinde hem de Türkiye’de oldukça popüler bir şef olan Danilo Zanna, küçük yaşlardan itibaren ablası ve abisi ile birlikte aile restoranlarında çalışarak mesleğe başladı. Kendi restoranlarında çalıştığı dönemde şeflikten hoşlanmadığını ve bu mesleği yapmak istemediğini söyleyen Danilo Zanna, üniversite eğitimini İtalyan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Öğretmen olma hayalleri kuran Zanna’nın bu fikrini değiştiren şey, amcasının yanında Londra’ya gitmesi oldu. Amcasının Londra’daki restoranlarından birinde çalışmaya başlayan ve burada mutfağa aşık olduğunu söyleyen Zanna, yeniden İtalya’ya döndüğünde üniversitede Gastronomi eğitimi almaya başladı. Mezun olduktan sonra tekrar Londra’ya gitti ve profesyonel anlamda şeflik hayatına adım attı. 

Danilo Zanna’nın Türkiye’deki kariyeri

Türk Mutfağına ilgi duyan ve bu alanda çalışmalarını yürütmek isteyen ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna, kariyerini bu yönde planlamak için Türkiye’ye geldi. Burada İtalyan yemekleri ve Türk yemeklerinin servis edildiği bir restoran açtı. Ardından televizyon kariyeri başladı. İlk olarak “Zahide ile Hayat Yetiş” isimli programda yardımcı yemek şefi görevini üstlendi. Ardından hazırlığını ve sunuculuğunu kendisinin üstlendiği “İtalyan İşi” isimli bir yemek programı yaptı. ATV’de yayınlanan “Elin Oğlu” programı ile geniş kitlelerce tanındı ve ardından yine hazırlık ve sunuculuğunu kendisinin yaptığı “Lezzetin Şarkısı” isimli programla ekranda yer aldı. Türkiye’deki kariyerinin zirvesi ise 2019 yılından bu yana içerisinde bulunduğu MasterChef Türkiye isimli program sayesinde oldu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Danilo Zanna’nın memleketi Prato hakkında bilmeniz gerekenler…