Denizli'deki Çardak Havalimanının kafeterya ihalesi eksik evrakla mahkemelik oldu

Denizli'de Çardak Havalimanı kafeterya ihalesine katılan firma, evrakları eksik olduğu gerekçesiyle diskalifiye edildi

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 12:18

Denizli Çardak Havalimanı'nda faaliyet gösteren kafeterya, mevcut işletmecilerin ortaklığının sona ermesi üzerine yeniden ihaleye çıkarıldı.

İhaleye katılmak isteyen Serdar Çakto'nun vekalet vermesiyle Muhammet Keskin, kafeterya yer kiralama ihalesi için gerekli evrakları hazırlayarak havalimanı yönetimine sundu.

Keskin, evrakları teslim etmeden önce görevli personelin kontrol ettiğini ve eksik olmadığının kendilerine bildirildiğini belirtti.

Ancak ihale saatinde tekrar havalimanına geldiklerinde kapalı zarfa konularak mühürlenmiş evrakların ihale salonunda açıldığında eksik bir evrakları olduğu gerekçesiyle ihaleden diskalifiye edildiklerini ifade etti. Keskin, bu durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirerek suç duyurusunda bulundu.

Muhammet Keskin: İhale saatinde büyük şaşkınlık yaşadı

Muhammet Keskin, ihale şartnamesi için gereken tüm evrakları hazırladıklarını ve havalimanı yetkililerine eksiksiz bir şekilde teslim ettiklerini belirtti. Havalimanından ayrılmadan önce sabit hat üzerinden yetkililere telefonla ulaşarak eksik evrak olup olmadığını sorduğunu ve herhangi bir eksiklik olmadığı yanıtını aldığını ifade etti. Keskin, ihale saatinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını dile getirerek şunları söyledi: "İhale günü, ihale saatinde önce son bir kez kontrol ettikten sonra herhangi bir eksiklik olmadığını söylediler ve zarfı kapattık. İhale saatinde dosyamızın içinden 'SGK borcu yoktur' evrakının eksik olduğunu söylediler. Biz de bunun böyle bir eksikliğin olmadığını kendilerine ilettik. Ancak onlar bize 'Gerekli yerlere itiraz edebilirsiniz. Sizi ihaleden diskalifiye ediyoruz' dediler." Keskin, bu durum üzerine hemen kolluk kuvvetlerine ve ilgili adli mercilere şikayette bulunduklarını ve mağdur olduklarını belirtti. Çardak Havalimanı'nda bugün de itirazlarını dile getirdiklerini ve mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adli mercilere evraklarını ve delillerini sunduklarını ifade etti. Keskin, adaletin yerini bulmasını umduklarını ve kimseyi suçlamadan kendi haklarını aradıklarını vurguladı.

İhaleyi kendi çevresine mi verdi?

İhale Komisyon Başkanının kafeterya işletmeciliğini kendi çevresinden kişilere vermek istediği için ihalede usulsüzlük yapıldığı iddialarının olduğunu ifade eden Keskin, “Komisyon Başkanı kendi yakınlarına ihaleyi vermek için bunu yaptığının duyumunu aldık. Gerekli deliller dosyanın içinde zaten. Bundan ötürü şikayette bulunduk, araştırmalar yapılıyor. Biz hakkın yerine bulup tekrardan ihaleye çıkartılıp hak edenin kazanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.