Dijital dönüşümde öncü şehir İzmir

İzmir’de hayata geçirilen dijitalleşme projesiyle, muhasebe ofisleri teknolojik altyapıya kavuşacak, mali müşavirler yenilikçi yaklaşımlarla çalışmalarını sürdürecek ve işletmelere büyük kolaylıklar sunulacak

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 17:05

Kemal Özkurt - İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası öncülüğünde, Pavo Finansal Teknoloji Çözümleri A.Ş. ve Notitek iş birliğiyle ‘İzmir Dijital Dönüşüm Projesi’nin tanıtım lansmanı gerçekleştirdi. Dijitalleşmenin meslek üzerindeki etkilerini ve projeyle kazandırılacak olan yeniliklerin paylaşıldığı lansmanda konuşan İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Kuzu, “Dijital dönüşüm projemizle mali müşavirler yenilikçi yaklaşımlarla mesleklerini daha verimli icra edebilecek, işletmeler ise operasyonel verimlilik ve maliyet avantajı sağlayacak” dedi.

DİJİTALE AYAK UYDURUYORUZ

Projenin temel amacının, muhasebe ofislerinin operasyonel süreçlerini dijitale taşıyarak mali müşavirleri tekrarlayan işlerden kurtarıp, veri analizi yapan danışman statüsüne yükseltmek olduğunu belirten Kuzu, “Dijital dönüşüm projemizle mali müşavirler yenilikçi yaklaşımlarla mesleklerini daha verimli icra edebilecek, işletmeler ise operasyonel verimlilik ve maliyet avantajı sağlayacak. Projeni hedef kitlesini geleneksel yöntemlerden yorulan mali müşavirler yerine yenilikçi yaklaşımlarla beslenen, gerçek anlamda mesleklerini icra edecek mutlu mali müşavirler ile yeni nesil teknoloji ile operasyonel verimlilik ve maliyet avantajı sağlayacak mutlu mükelleflerdir. Sunduğumuz yeni ödeme ve tahsilat çözümleri ile işletmeler artık satış faturalama tahsilat işlemlerini tek bir uygulama üzerinden elektronik ortama alabileceklerdir. Pavo satış tahsilat ve faturalama işlemlerinin tek bir cihaz üzerinden yapılmasını sağlayan e-belge dünyası ile uyumlu bütünleşik yapı sağlayacak. Ayrıca yeni nesil işletim sistemleri ve android poster üye işyeri paneli ve uzaktan cihaz ve uygulama yönetimi de Pavo üstlenecek. Yenilikçi teknoloji şirketi Notitek de robotik muhasebe tek tuşla muhasebe programlarına aktarıp verinin merkezi analitik raporlama hizmetleri ile projeye güç katacak. Android post satışı ile işletmeler satış ödeme ve fatura işlemlerini bütünleşik bir yapı içerisinde Dimro dijital muhasebe robotu ile otomatik hasar kaydını da içerecek şekilde gerçekleştirebileceklerdir” diye konuştu.

ZAMAN ARMAĞAN EDİYORUZ

İzmir'de başlayan süreci geliştirdiklerini belirterek şimdiye kadar 13 odadan dönüş aldıklarını belirten Notitek Gene Müdürü Anıl Taşkoyan, "İnanılmaz dönüşler aldık ama herkesten önce İzmir'de başlayacağımızı önce İzmir’de devam edeceğimizi ondan sonra diğer odalara gideceğimizi beyan ettik. Mottomuz da size zaman armağan ediyoruzdan geliyordu. Çünkü meslektaşımızın en büyük problemi zaman ve yapacağı işle ilgili kendisine ayıracağı dönemlerle alakalı büyük problemlerdir. Bunlarla ilgili de dijitalleşmeyle başlayalım ve bu dönüşümün merkezinde meslek mensubu olsun istedik. Bugün değerli başkanım değerli yönetim kurulu üyeleri sayesinde meslek mensubunun merkezinde olduğu bir proje başlattık. Yani projeyi aslında biz yönettik ve buraya kadar da biz getirdik. Bundan sonra da diğer çözüm ortaklarımızla iş ortaklarımıza devam edeceğiz" dedi.

DÖNÜŞÜME YETİŞEMİYORUZ

Bilgi ve iletişim teknolojisinde hızlı bir dönüşüm olduğuna dikkat çene Ercan, “Biz bu dönüşüm aslında yakalayamıyoruz diyebildiğimiz bir süreçteyiz. Son 20 yıllık dönemle önceki dönemlere kıyasladığımız zaman arada çok büyük bir fark var. Bu dijital dönüşümler aslında ödeme sistemleri dünyasında günlük hayatta nelerin giderek azaldığını görüyoruz.  Satış, hava yollarında, sağlıkta birçok unsur da biz kasiyersiz ödeme yöntemlerini görmeye başladık. Hepimizin amacı ödeme sistemleri dünyasında hayatı kolaylaştırmak. Ödeme sistemleri dünyası dolayısıyla teknolojiyi arkasına almadan o rüzgarı benimsemeden yeniliklere açık olmadan gelişebilecek bir dünya değil. Bu sebeple bu projede bulunduğumuz dan ve projenin İzmir’de başlamasından dolayı mutluyuz ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.