Discord soruşturmasında tutuklu sayısı 3'e çıktı

Mesajlaşma platformu Discord'da E.N.B. adlı çocuğun da bulunduğu görüntülerle ilgili başlatılan soruşturmada, şüpheli F.T'nin de tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 3'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 18:21

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mesajlaşma platformu Discord'da müstehcen içerikli paylaşımlar ile kurgu video paylaşımı gerçekleştirilen yayın kanalının yöneticilerinden olduğu belirlenen "HAHA" rumuzlu F.T. hakkında gözaltı kararı verildi.

Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan F.T, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüpheli F.T'nin Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir kız çocuğunun sosyal medyadaki bir program üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntülerin Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini ve videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğünün, E.N.B. adlı çocuğu adresinde koruma altına aldığını, ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde alınacağını açıklayan Yerlikaya, E.N.B'nin sözde tehdit ve şantaja maruz kaldığı görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan ve dezenformasyon yapan 18 yaşındaki T.D'nin ise Ankara'da gözaltına alındığını aktarmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, "HAHA" rumuzlu yayın kanalının yöneticilerinden olduğu tespit edilen M.E.Ö. de Konya'da gözaltına alınmıştı. T.D. ve M.E.Ö.'nün çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklanmalarına karar verilmişti.