DSİ, Malatya'da deprem konutlarına içme suyu temin edecek  

DSİ, Malatya'da AFAD ile depremden etkilenen bölgelerde yeni yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için harekete geçti

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 12:10

Devlet Su İşleri (DSİ), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da AFAD ile birlikte yeni yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla önemli bir projeye imza attı.

DSİ, deprem sonrası yeniden inşa süreçlerinde hayati öneme sahip olan bu projeyle, 27 yerleşim yerinde yaklaşık 100 bin konutun içme suyunu temin edecek. Proje, depremzedelerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve onlara sağlıklı içme suyu ulaştırmak amacıyla hayata geçiriliyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Bütün gücümüzle çalışıyoruz. Suyun her damlasına sahip çıkmak ve sürdürülebilir bir su yönetimi sağlamak bizim önceliğimizdir," dedi.

Malatyalı vatandaşın hizmetine sunulacak

Malatya Yeşilyurt İkizce bölgesinde yapılan içmesuyu isale hattı ve su deposu imalatı da tamamlandı. 15.6 km uzunluğundaki çelik borulardan oluşan isale hattı ile 5 bin m³ kapasiteli su deposu, Malatya Pınarbaşı kaptaj kaynağından alınan suyu 90 bin Malatyalı vatandaşın hizmetine sunacak.

Balta, "250 lt/sn suyun, bu bölgedeki vatandaşlarımızın kullanımına sunulması için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı. Projemiz, Malatyalıların sağlıklı ve içilebilir suya ulaşmalarını sağlayacak," şeklinde konuştu. Bu sistem, deprem sonrası yeniden yapılanmanın bir parçası olarak, yerleşim yerlerinin su ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, bölgenin genel su altyapısını da güçlendirecek.