Düğün dönüşü feci kaza: Ortalık savaş alanına döndü

Antalya'da düğünden dönen minibüs ile otomobil çarpıştı. Kazada çarpmanın etkisiyle yaralıların yola savrulduğu kazada 22 kişi yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 12:49

Antalya'nın Kepez ilçesi Habipler Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi ile Adnan Kahveci Caddesi'nin kesişiminde meydana gelen kazada düğünden dönen 48 yaşındaki Ahmet E. İdaresindeki minibüs ile Gökhan G.'nin kullandığı araç kavşak sisteminde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçta bulunan yolcular ise camlardan yola savruldu.

Cadde savaş alanına döndü

Çarpma soncu minibüs geldiği istikamete ters döndü, yolcular yola savruldu. Kazada cadde savaş alanına dönerken kazayı görenler polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kazada yaralanan 22 kişi olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

“Kime yardım edeceğimizi şaşırdık”

Kazada çok sayıda yaralı olduğunu ve kime yardım edeceklerini şaşırdıklarını belirten mahalle sakini Süleyman Birlik “Evde otururken arabaların çarpışmasından sonra insanların fırladığını gördüm. Özellikle çocuklar çok fazlaydı. Biz koştuk, müdahale etmek isterken hangisine müdahale edeceğimizi şaşırdık o anki psikolojiyle. Bütün yaralılar kan revan içerisindeydi. Kimisi konuşamıyordu, kimisinin beli tutmuyordu. Biz özellikle ilk önce çocuklara müdahale ettik. Yaklaşık 20'ye yakın yaralı vardı. Yerden yatan ve arabanın içinde sıkışanlar vardı. Durumu ciddi olan 2 kişi vardı, hiçbir şekilde konuşamıyordu. Ama çok şükür kazada ölü yok. Yaralı çoktu, 7-8 tanesi çocuktu. Aracın içinde nereden baksan 15 kişi yola fırladı” dedi.

UKOME kararına rağmen trafik ışığı yapılmamış

Kavşak sisteminde sürekli kazaların olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini belirten Birlik, şikayet edilmesine rağmen herhangi bir ışık, hız kesici kasis bir şey koyulmadığını aktardı. Birlik, “Bunlar yapılmış olsa bu kaza da olmazdı, o iki tane genç ölmezdi. Bunların önüne geçilmesini, buraya bir ışık yapılmasını istiyoruz. Biz de korkuyoruz, arabayla evimize giren oluyor. Gecenin geç saatlerinde kazaya koşuyoruz, bizim de psikolojimiz bozuluyor. Yaralıyı, ölüyü görünce artık psikoloji kaldırmıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaklaşık 1.5 yıl önce aynı kavşakta kaza meydana geldiği bu kazayla birlikte UKOME tarafından yaklaşık 1 kavşak sistemine trafik ışığı koyulması yönünde karar alındığı ancak henüz yapılmadığı öğrenildi.