Ege Üniversitesi TEKNOFEST’te ödülleri topluyor

Dünyanın en büyük teknoloji festivalinde Ege Üniversitesi, bilim ve teknoloji odaklı inovatif projeleriyle ödüller kazanmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 13:44

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenen birçok kuruluşun yanı sıra Ege Üniversitesi’nin de yer aldığı TEKNOFEST’te, Egeli gençlerin yenilikçi projeleri dikkat çekti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen yarışmalarda önemli ödüller kazanan üniversitemiz öğrencileri, bu başarılarını TEKNOFEST 2024’te de sürdürüyor. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları bir araya getiren TEKNOFEST 2024’te, tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklı öncü araştırma üniversitemizin bilim ve teknoloji ekipleri, inovatif projeleriyle ödüller kazandı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da oluşturduğumuz ekosistem içerisinde çalışarak ve yenilikçi projeler geliştirerek bizleri gururlandıran takımlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin projelerini hem maddi hem de manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ödül yağdı

Tam bağımsız Türkiye vizyonuyla gerçekleştirilen Antalya’daki TEKNOFEST 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nda, Ege Üniversitesi'nin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı, yenilikçi projeleriyle “Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Ege Skyblue Takımı, Jet Motor Tasarım Yarışması'nda ikincilik ödülünü alırken, ayrıca 'En İyi Sunum Ödülü'ne de layık görüldü. Ege Telsiz Takımı, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın 'Afet Yönetimi' kategorisinde üçüncülük elde etti ve 'En İyi Ticarileştirme Potansiyeli' ödülünü kazandı.

Ege ROV Takımı, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması'nda üçüncülük ödülünün yanı sıra "En İyi Tasarım" ödülünü de kazanarak başarısını pekiştirdi.