Ertuğrul Tugay, Dağcılık Federasyonu Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu

Ertuğrul Tugay, 12 Ekim’de gerçekleşecek olan 6’ncı Olağan Genel Kurul'da Dağcılık Federasyonu Başkanlığı’na aday olacağını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 16:33

Dağcılık Federasyonu Başkanlığına adaylığını açıklayan Ertuğrul Tugay, dağcılıkla olan uzun soluklu yolculuğuna dair duygu ve düşüncelerini paylaştı. 1987 yılından bu yana İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) ile başlayan bu serüvenin, hayatına yön verdiğini ve yaşam felsefesini şekillendirdiğini belirten Tugay, hem dağcılık camiasında aldığı görevlerin hem de dağların zorlu koşullarının kendisine büyük dersler kazandırdığını vurguladı. Bu süreçte edindiği deneyimleri ve kazanımları dağcılık camiasına geri vermek niyetiyle, yeni projeler ve fikirlerle 12 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan 6’ncı Olağan Genel Kurul'da Federasyon Başkanlığı için aday olduğunu ilan etti.

ZİRVELERİN BİRİKİMİ VE TEMSİLDE ADALET ANLAYIŞIYLA ÇALIŞMA SÖZÜYLE

Dağcılık Federasyonu Başkanlığına aday olan Ertuğrul Tugay, “Dağda-doğada olmaktan, bu vesile ile kurmuş olduğum dostluklardan, bu dostluklarla yaşadığım paylaşımlar ve güzelliklerden hep keyif aldım. Bu keyif ile dağcılık, yaşamımda bir parça yer almaktan ziyade benim yaşam tarzımı şekillendirdi. 1987 yılında İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) ile başladığım bu yolculukta önce İDADİK’te sonra Federasyonumuzda aldığım yöneticilik görevleri, camianın karşılıksız-hesapsız dostluğu ve muhabbetinin yanı sıra spor yöneticiliği konusunda da gelişimime önemli katkılar sağladı. En önemlisi ise dağlar gerek yurt içinde gerek yurt dışında yaptığım tırmanışlarda bana çok şeyler öğretti. Kendi kırılganlıklarımı gördüm, sınırlarımı tanıdım. O zorlu koşullar içerisinde, yaşamın zorluklarına karşı dağlar beni pişirdi- dirençli hale getirdi. Bu dirençli olma hali iş yaşamımda da beni zorluklara- streslere ve krizlere karşı daha güçlü olmamı sağladı. Daha hızlı, pratik, öngörülü ve daha kolay kararlar almama yardımcı oldu. Bu yetkinliklerde benim önemli makamlarda görevler almamı ve idarecilik anlamında yeni deneyimler kazanmama fırsat verdi. Dolayısıyla tüm bu kazanımlarımı ve deneyimlerimi, gönül borcum olan dağcılık sporuna ve camiamıza aktarmak niyetiyle, bu güne kadar yapılmış olan tüm çalışmalara ve emeklere saygı göstererek yeni fikirler ve yeni projeler ile kart vizit sahibi olmak veya ihtiraslarım için değil, federasyonumuzun değerini parlatmak için camianın önerileri ve beklentileri doğrultusunda dağcılığımızı yeni zirvelere taşımak için 12 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan 6’ncı Olağan Genel Kurulu için Federasyon Başkanı adaylığımı camiamızın taktirlerine sunuyorum. Federasyonumuzun kurulduğu günden bugüne görev alan başta Federasyon Başkanlarımıza, Yönetim kurulu üyelerine, alt kurullarda görev alan üyelere ve emektarlarımız antrenörlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Genel Kurul sürecinde deneyimleri ve fikirleriyle destek olmak isteyen herkes ile iletişimde olmaktan onur duyarım Adil ve demokratik bir seçim süreciyle nasip olur, camiamız taktir eder Başkanlık ve Yönetim görevine layık görür ise yönetim sürecinde de ortak akıl ile ‘Zirvelerin Birikimi ve Temsilde Adalet’ anlayışıyla ve canı gönülden çalışma sözüyle” ifadelerine yer verdi.