FETÖ'nün emniyet yapılanmasına darbe: 41 şüpheliden 29'u yakalandı

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen Ankara merkezli operasyonlarda, 19 ilde 41 şüpheliden 29'unun gözaltına alındığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 09:06

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu ekiplerince yürütülen soruşturmalarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alarak içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, Emniyet personelini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu sisteme göre kodlama ve kazanılan elemanların örgütsel bağlılık durumlarını takip ederek kaydetme faaliyetleri gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Bu faaliyetler kapsamında, örgüt tarafından "mahrem imam" olarak görevlendirilen 6'sı hala çeşitli kamu kurum veya kuruluşlarında aktif olarak çalışmakta olan kamu personeli ile birlikte "emniyet mahrem sorumlusu" 36 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

Öte yandan soruşturmada, HTS analiz çalışmaları ile içerik çözümleme çalışmaları sonucunda düzenlenmiş olan raporlara göre başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme aracı olan Bylock kullandıkları tespit edilen 5 kişi için gözaltı kararı çıkarıldığı aktarıldı.

Bununla birlikte toplam 41 şüpheli için gözaltı kararı verilmiş olup, şüphelilerin 29'unun yakalandığı duyuruldu.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, diğer şüphelilerin yakalanması ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemler yürütülmeye devam ediliyor.