Filenin Sultanları’ndan THY’ye ‘ekonomi’ çıkışı: Bize gelince ekonomi!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarda Türk Hava Yolları'na (THY) tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 15:39

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi ikinci etap maçları için 13 saat sürecek bir Amerika yolculuğuna çıktı. A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları 13 saatlik Amerika yolculuğunda özel uçak tahsis edilmemesi ve ekonomi sınıfında uçmaları nedeniyle Türk Hava Yolları'na (THY) tepki gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Şampiyonu olan milli takım oyuncuları, tarifeli uçakla yurda dönerken, milli futbol takımının Ermenistan maçına özel uçakla gitmesi de tartışma yaratmıştı.

FİLENİN SULTANLARI EKONOMİ SINIFINDA

13 saatlik ABD uçuşuna tarifeli uçakla ve ekonomi sınıfında giden oyunculardan Ebrar Karakurt, yaşanan duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Karakurt, “Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi” ifadelerini kullandı.

Filenin Sultanları’nın başarılı oyuncusu Zehra Güneş ise, “Teşekkürler THY! En azından koridor ayırmışsınız.” notu ile ekonomi sınıfında otururken yaşadığı sıkışıklığı gösteren bir fotoğraf yayınladı.

Oyunculardan Hande Baladin’de takım arkadaşları gibi tepkisini dile getirerek, “Geçmişler olsun” açıklaması ile uçaktan bir fotoğraf paylaştı.

Simge Aköz’de ekonomi uçuşu sırasında paylaştığı fotoğrafta “Kendi imkanlarımızla dahi daha konforlu bir uçuş imkanı tanımadığımız için teşekkürler” notunu düşerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan Milli Takım’ın kaptanı Eda Erdem’de, “Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz” şeklinde bir açıklama notu ile ekonomi sınıfından fotoğraf yayınlayarak tepkisini dile getirdi.

THY, geçtiğimiz günlerde büyük bir lansmanla Türkiye Voleybol Federasyonu ile ulaşım sponsorluğu sözleşmesi imzalamıştı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi ikinci etap maçları için ABD'ye gitti. Karşılaşmalar 29 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Arlington şehrinde oynanacak.