Futbolcu ikizler Miray ve Melis aynı doktora aynı yöntemle ameliyat oldular

Futbolcu ikizler Miray ve Melis Kunt, ardı ardına yaşadıkları ön çapraz bağ sakatlıkları nedeniyle aynı doktora ve aynı yöntemle ameliyat oldular

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:35

Kadınlar 1. Ligi takımlarından Soma Zaferspor'da oynayan 26 yaşındaki Miray Kunt'un sol diz ön çapraz bağı, Şubat 2023'teki bir maçta koptu.

Tedavi sürecine rağmen iyileşemeyen Kunt, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Kehribar'a başvurdu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi'nde Prof. Dr. Kehribar tarafından Nisan 2024'te gerçekleştirilen operasyonda, "yeniden yapılandırılan" ön çapraz bağ sentetik bantlarla güçlendirildi.

Kunt'un Kadınlar 2. Lig'de mücadele eden Aydın ekibi 7 Eylül Gençlik Spor'da oynayan tek yumurta ikiz kardeşi Melis Kunt da Kasım 2023'teki bir antrenmanda sol diz ön çapraz bağından sakatlandı.

Aynı doktora başvuran Melis Kunt, kardeşiyle aynı yöntemle yapılan operasyon sonrası iyileşti.

İkizler, yeşil sahalara geri dönmek için sabırsızlanıyor.

Miray, iki hafta içinde, Melis ise dört ay sonra sahalara dönmeyi hedefliyor

Kondisyon çalışmalarına birlikte devam eden ikizlerden Miray, iki hafta içinde maçlara çıkmayı planlarken, Melis ise dört ay sonra sahalara dönmeyi hedefliyor.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Lokman Kehribar, AA muhabirine, kadın sporcuların anatomik yapıları nedeniyle erkeklere kıyasla ön çapraz bağı yaralanması riskinin daha fazla olduğunu belirtti.

Kunt kardeşlerin kopan ön çapraz bağlarını, vücutlarındaki farklı kaslardan alarak yeniden yapılandırdıklarını anlatan Kehribar, bağların dayanıklılığını artırmak için sentetik bantlarla güçlendirdiklerini söyledi.

Bağların içine yerleştirilen bantların yükün bir kısmını üstlendiğini ifade eden Kehribar, "Bu sayede daha güvenli bir yapı oluşturduk ve en büyük avantajı, ameliyattan bir gün sonra hastalarımızı baston kullanmadan yürütebilmemizdi" dedi.

Kehribar, futbolcu kardeşlerin hızlı bir şekilde iyileştiğini vurgulayarak, "İlk kez tek yumurta ikizlerini tedavi ettim. Bu benim için de farklı bir deneyim. Umarım bu ameliyattan sonra onları daha üst liglerde görme fırsatımız olur" ifadelerini kullandı.

Kariyerinin sona ereceğinden korktu

Miray Kunt, daha önce sağ diz ön çapraz bağının koptuğunu ve bu sefer diğer bacağında aynı sakatlığı yaşadığı için futbol kariyerinin sona ereceğinden korktuğunu dile getirdi.

Kunt, "Bir arkadaşım aracılığıyla Lokman Bey'e ulaştım. Başarılı bir ameliyat geçirdim ve kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyatta Lokman Bey, farklı bir teknik kullandı. Umarım sahalara tekrar eski formumla dönebilirim" şeklinde konuştu.

Melis Kunt, ikiziyle birlikte bir dönem aynı takımda oynadıklarını ve kendilerini izleyen birçok kişinin şaşırdığını belirtti.

Sakatlandıktan sonra ikizini ameliyat eden Kehribar'a başvurduğunu ifade eden Kunt, "Artık rahat bir şekilde basabiliyorum ve antrenmanlarıma devam ediyorum. Bacağımın açısında ve kuvvetimde bir sorun yok. Dört ay sonra iyice güçlenip sahalara dönmek istiyorum" dedi.