Gizlenen ve münferitmiş gibi yansıtılan barınak gerçekleri: Susmuyoruz, korkmuyoruz!

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, sokak köpeklerine ilişkin yeni bir açıklama yayımladı. ‘Barınaklar ölüm kampı, sokaktayım yanındayım, barınak gerçekleri’ etiketiyle açıklama yapan İnisiyatif, “Susmuyoruz, korkmuyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 11:33

Türkiye’de ve dünyada giderek hızlanmakta olan ekolojik yıkıma, hayvan, insan, işçi, kadın, çocuk, engelli, LGBTİ+, çevre ve yaşam hakları ihlallerine, iklim krizine, artan şiddete, ayrımcılığa, emniyetsizliğe karşı kapsayıcı, katılımcı ve dönüştürücü bir eşitlik, özgürlük, barış, hak ve adalet söylemi ve siyaseti geliştirmek için yola çıkan Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, ‘Barınaklar ölüm kampı, sokaktayım yanındayım, barınak gerçekleri’ etiketiyle açıklama yaptı.

VEKİLLERİN İKİ DUDAĞI ARASINDAN ÇIKACAK TEK BİR SÖZ…

İnisiyatifin duyarlı vatandaşlara ve yetkili olan herkese mesajı şu şekilde: 

“Mecliste milletvekillerinin iki dudağı arasından çıkacak tek bir söze kalan köpeklerin özgürlüğü ve yaşam hakkı, tecrit ve katliam karşısında halkın onayını almak için ‘doğal yaşam alanı, modern ve butik barınaklar’ güzellemeleriyle ellerinden alınmaya çalışılıyor. 20 yıldır yürürlükte olan kanuna göre ‘geçici bakım ve rehabilitasyon’ merkezi olması gereken barınakların istisnasız her il ve ilçedeki hali bu. Kanunun öngördüğü şekilde hayvanları tedavi edip kısırlaştırıp aşılama yapmayanlar, bin 300 belediyenin bin 100’ünde geçici bakımevi kurmayanlar, şimdi onları acı ve pislik içindeki bu hapishanelere kapatıp öldürmek için yasa çıkarmaya çalışıyor.”

DOSTLARIMIZI VERMİYORUZ

Açıklamanın devamında ise “Bilin ki, yıllardır ortadan kaldırmaya çalıştığımız soruşturma engeli sebebiyle bu hayvan hapishanelerinden sorumlu olan hiçbir belediye bugüne kadar ceza almadı, Tarım ve Orman Bakanlığı bu işkence merkezlerini denetlemedi, iktidar yasal düzenlemelerinde asıl failleri hedef almadı. ‘Bu köpeği alın, barınakta rahatça, güvende yaşasın’ diyenler ise bilmelidir ki, insan harici hiçbir canlıya tahammül tanımayan bu kayıtsızlık, hayvanları açlığa, susuzluğa, hastalığa, sefalete ve ölüme gönderiyor! Etiğe ve hukuka aykırı olan bu söylem ve uygulamaları 20 yıldır tetikleyen iktidar, bakanlıkları, belediyeleri, yandaş medyası ve trol çeteleri, sokaklarda ortak yaşam kurduğumuz mahalle sakini köpeklerimizi bizden koparamayacak. Çünkü susmuyoruz, korkmuyoruz, dostlarımızı vermiyoruz! Türkiye’de gizlenen ve münferitmiş gibi yansıtılan barınak gerçekleriyle ilgili video serimiz devam edecek” mesajı verildi.