Hayvan hakları savunucularından 4 Ekim mesajı: Kutlamıyoruz! 

Bugün, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü… Peki, Türkiye’de hayvanlar yeterince korunuyor mu? Hayvan hakları savunucuları yanıtladı…

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 14:45

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında mesajlar yayımlayan sivil toplum örgütleri, söz konusu günü kutlamadıklarını vurguladı.

X üzerinden paylaşım yapan kurumların sözleri şöyle:

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi:

“30 Temmuz 2024’te katliam yasası meclisten geçti. 4 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de sokaklarımızı paylaştığımız kedi ve köpeklerin ölüm fermanı yayınlandı. Milyonlarca dostumuzun öldürüleceği bu yasa ülkemizde hayvanları korumak yerine öldürdüğümüzün resmi kanıtıdır. Bu koşullarda 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutlamıyoruz… Mezbahalarda öldürülen milyonlarca hayvanın yaşam hakkını koruyamadığımız için 4 Ekim Dünya Hayvan Günü’nü kutlamıyoruz… Yaşam alanlarından koparılarak hapsedilen hayvanların özgürlüğünü sağlayamadığımız için 4 Ekim Dünya Hayvan Günü’nü kutlamıyoruz… Barınaklarda hayvanlar öldürüldüğü sürece 4 Ekim Dünya Hayvan Günü’nü kutlamıyoruz.”

YASANIN ÇIKTIĞI GÜNDEN BU YANA ONLARCA HAYVAN KATLEDİLDİ

Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi:

“4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutlayamıyoruz! Hayvanların katledilmesine yönelik yasaların çıkarıldığı bir ülkede yaşamanın utancını hissediyoruz.”

Doğa İnsan Hayvan Koruma ve Bilgilendirme Konfederasyonu Kurucular Kurulu Başkanı Haydar Özkan:

“Yasanın çıktığı günden bu yana onlarca hayvan katledildi. Anayasa Mahkemesi'nin kararını geciktirdiği her gün, yeni bir hayvan cinayeti demektir.”

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP):

"365 gün boyunca hayvanların işkencelerine el birliğiyle son vermeye çalışan bizler bunca eziyeti göstermelik bir güne sığdırmaya çalışan tüm kişi ve kurumlara ‘hayır’ diyerek kalbinde vicdan taşıyan herkesi 365 gün boyunca en azından var olan yasalara uymaya ve ‘merhamete’ davet ediyoruz. Kutlanacak herhangi bir durum olmadığını tekrar vurgulamamız gerekiyor."