Hayvanseverlerden kampanya: Gebze Belediyesi kedi ve köpekleri zehirleyip çöpe atmanın hesabını vermeli!

‘Gebze Belediyesi kedi ve köpekleri zehirleyip çöpe atmanın hesabını vermeli’ başlıklı bir kampanya oluşturan hayvanseverler, “Lütfen konunun takipçisi olmak için kampanyayı imzalayın

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 15:07

Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin önündeki çöp konteynerlerinde, ölü veya can çekişir halde çok sayıda hayvan poşetlerin içinde bulunmuştu. Hayvan hakları aktivistlerinin bulduğu çöp poşetlerinin ve ölü hayvanların görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmış, birçok sanatçı ve siyasetçi söz konusu barınağa ulaşarak yaşananları protesto etmişti.

Olayla ilgili aynı zamanda bir kampanya da başlatıldı. Change.org sitesinde ‘Gebze Belediyesi kedi ve köpekleri zehirleyip çöpe atmanın hesabını vermeli’ başlıklı bir kampanya oluşturan hayvanseverler, “Lütfen konunun takipçisi olmak için kampanyayı imzalayın ve Gebze'deki sokak hayvanlarının adaleti için adım atmamıza yardımcı olun” çağrısında bulundu.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMAK İÇİN KAMPANYAYI İMZALAYIN

Kampanya metninde yer alan ifadeler şöyle:

“Kocaeli-Gebze’de aralarında yavru kedi ve köpeklerin de bulunduğu 43 hayvan, belediyeye ait barınakta ilaçla öldürüldü. Gebze belediyesi, sokak hayvanlarına karşı şiddetin uygulanamayacağı ilkesinin zıddına hareket etmiş, kimi kedi ve köpeklere bile bile zehir vermiş ve onları acı çekerken çöpe atmıştır. Bu olayda sorumluluğu olan belediye çalışanı, veteriner kim varsa hesap vermeli ve en ağır cezayı almalıdır. Lütfen konunun takipçisi olmak için kampanyayı imzalayın ve Gebze'deki sokak hayvanlarının adaleti için adım atmamıza yardımcı olun.”