IKEA sanal mağazası için personel arıyor: Saatlik ücreti dudak uçuklattı

IKEA, yeni bir adım atarak Roblox platformunda sanal mağaza açmak için personel arayışına başladı. Şirketin bu sanal mağazasında çalışacak kişilere teklif ettiği saatlik ücret, dikkat çekici bir şekilde herkesi şaşırttı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 13:34

İsveç menşeli mobilya devi IKEA, Roblox platformundaki sanal mağazası için on kişiye iş vermek üzere olduklarını duyurdu. Bu pozisyonlar, farklı bölgelerde mobilyaları paketleme ve müşterilere hizmet sunma gibi görevleri içerecek. Son zamanlarda, Disney, Epic Games, Meta gibi teknoloji şirketlerinin günlük yaşamı sanal platformlara taşıma eğiliminde olduklarını görmekteyiz. IKEA da bu trende katılan firmalardan biri olarak adını duyurdu. Roblox'taki sanal mağazasını işletecek olan IKEA, bu işçilere dikkate değer bir maaş ödemesi yapılacak.

Saatlik ücreti şaşırttı

İngiltere veya İrlanda'da yaşayan adaylar arayan IKEA, "Tamamen Uzaktan Çalışma" pozisyonları için işe alım yapıyor. "Farklı Gerçekleştirilen Kariyerler" projesi kapsamında işe alınacak bu kişilere saatlik 13,15 sterlin ücret ödenecek. Bu, İngiltere'deki asgari ücret olan 11,44 sterlinle karşılaştırıldığında oldukça yüksek bir rakam.

IKEA'nın ilanında, "Bizimle departmanları değiştirme, becerilerinizi geliştirme ve terfi alma fırsatına sahip olacaksınız." ifadesi kullanılırken, "IKEA'da kariyer gelişimi her yönde büyüyebildiğiniz için benzersizdir. İnsanları, CV'deki tüm doğru kutuları işaretlemek yerine değerlerimize göre işe almanın önemine inanıyoruz." denildi.