İkinci el araç satışlarında dolandırıcılığa son: Güvenli Ödeme Sistemi zorunlu hale geliyor

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla Güvenli Ödeme Sistemi’nin 27 Eylül itibariyle zorunlu hale geleceğini duyurdu. Bu sayede ikinci el araç satışlarında yaşanan dolandırıcılığın önüne geçilmesi planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 11:09

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışları sırasında yaşanan dolandırıcılık durumlarının önüne geçebilmek adına düğmeye bastı. Bu kapsamda geliştirdikleri Güvenli Ödeme Sistemi’nin 27 Eylül tarihi itibariyle zorunlu hale geleceğini aktardı.

Bakanlık, sosyal medya platformu X üzerinden, duyurusunu yaptığı Güvenli Ödeme Sistemi hakkında bilgi verdi. Bakanlık, yapmış olduğu paylaşımda, “İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği iş birliği ile hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül tarihi itibari ile zorunlu hale gelecek.” açıklamalarında bulundu.

PARA GÜVENLİ HESAPTA TUTULACAK

Güvenli Ödeme Sistemi’nin nasıl uygulanacağını bir video ile anlatan Ticaret Bakanlığı, dolandırıcılık vakalarının tarihe karışacağını aktardı. Uygulanacak olan sistemde, ilk olarak satıcı güvenli ödeme sürecini başlatıp ardından notere gitmeden önce referans numarasıyla ödemeyi aracı kuruluşa yapacak. Satış işlemi onaylandığında, güvenli hesapta tutulan para anında satıcının hesabına aktarılacak. Bu sayede alım satım işlemi, paranın aracı bir hesapta tutulması sayesinde güvence altına alınmış olacak.