İŞKUR'da yeni dönem: Artık işverenler işçilere ulaşacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından, işverenlerin ilan açmadan ihtiyaç duydukları özelliklere sahip işçi adaylarına ulaşabilmelerini sağlayan "Aday Havuz Sistemi"ni uygulamaya koyuldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 14:02

İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, personel arayan işverenler için oluşturulan yeni uygulama ile, ilan açılmadan ihtiyaç duyulan nitelikteki kişilere "Aday Havuz Sistemi" üzerinden ulaşılabilecek.

Yeni sistem sayesinde, işverenler zaman ve emek tasarrufu elde ederken iş arayanlar ise daha nitelikli bir eşleşme imkanı elde edebilecek.

Sisteme giriş yapan işverenler, arama sayfasındaki filtreleme ekranından meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş, çalışılacak il gibi birçok filtreyle seçtikleri niteliklerde kaç kişinin sistemde kayıtlı olduğuna erişebilecek.

Listelenen adayların, Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na göre kişisel bilgileri dışında öz geçmişlerinde bulunan nitelik ve becerilere erişilebilecek. İşverenler aylık 1000 kişiye kadar arama gerçekleştirebilecek.

İşverenler iş arayanlar ile İŞKUR aracılığı ile iletişime geçebilecek

Beğendikleri adayları meslek bazında oluşan havuzlara atabilecek işverenler, adayla İŞKUR aracılığı ile iletişime geçebilecek.

Uygun adaylara seçildikleri hakkında bilgilendirme mesajı iletildikten sonra işverenler, kişilerin iletişim bilgisine ulaşabilecek. Adayın da uygun bulması halinde iletişim kurulabilecek. Bu aşamada işverenin ve iş arayanın danışmanlarına da bilgilendirme e-postası gitmiş olacak.

"Aday Havuz Sistemi"nde, İŞKUR'a kayıtlı olsun veya olmasın özel istihdam bürosu statüsünde bulunmayan tüm işverenler arama gerçekleştirebiliyor, İŞKUR'a kayıtlı ve kriterlere uygun kaç iş arayan olduğu bilgisine erişebiliyor. Fakat sistemin, adayın bilgilerini ayrıntılı görüntüleme ve havuz oluşturma özelliklerinden sadece İŞKUR'a kayıtlı işverenler yararlanabiliyor.