İTÜ mezunu girişimci Merve Bahar kimdir, neden öldü?

2013 yılı İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu, girişimcilik faaliyetleriyle tanınan İTÜ mezunu girişimci Merve Bahar kimdir, neden öldü?

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 14:57

2013 yılı İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu, girişimcilik faaliyetleriyle tanınan Merve Bahar, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Merve Bahar kimdir?

2013 yılında İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan Merve Bahar, 2014 sonunda İTÜ ARI Teknokent'te marka yönetimi görevine başlamıştır. İTÜ Çekirdek, İTÜ Magnet ve Innogate programlarının pazarlama ve iş geliştirme faaliyetlerini yürütmüş ve bu sayede Türkiye genelindeki teknoloji girişimcilerine ulaşarak Kuluçka Merkezi eğitimlerinden faydalanmalarını sağlamıştır. Yatırımcı ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak amacıyla pazarlama ve iletişim faaliyetlerini koordine etmiş, kurumsal paydaşlarla iş birliği yaparak inovasyon programlarının geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. 2016-2020 yılları arasında Kasım ayında düzenlenen Big Bang Start-up Challenge etkinliğinde proje koordinatörü olarak görev yapmış ve etkinliğin global standartlara ulaşmasına yardımcı olmuştur. 2021 yılında Fark Labs inovasyon merkezinde ekosistem kurucu olarak çalışmış, deneyim ve networkünü kurumun pazarlama ve iş geliştirme faaliyetlerine taşımıştır. Demirören Medya'da Dzone Ar-Ge’de Startup İlişkileri & İş Geliştirme Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, Kasım 2023'ten beri Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş.’de APY TEKMER’de Müdür Yardımcısı olarak pazarlama ve iş geliştirme faaliyetlerinin sorumluluğunu alıyordu.