İzmir'deki otizmli çocuğa cinsel istismar davasına gizlilik kararı geldi

Otizmli çocuğa cinsel istismar davasında gözler bu gün gerçekleşecek olan duruşmaya çevrilmişti ancak hakim tarafından, davaya son anda gizlilik kararı getirildi

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 15:51

AYSELİN UZUN / Otizmli çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan eğitmen U.E. davasında kritik sürece girildi. Önceki duruşmalarda hakkında verilen 30 yıl hapis cezasının bozulmasının ardından bugün Bayraklı Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar hakim karşısına çıkacak olan U.E. için karar aşamasına gelindi. Ancak hakimin davaya son anda gizlilik kararı getirmesi, Dava ile ilgilenen birçok derneği  isyan ettirdi. Bunun yanı sıra ise sanık U.E.’nin 5 yıllık tutuklu yargılanma sürecinin de sonuna yaklaşıldığı bilgisini aktardı.

30 YIL HAPİS CEZASI

Otizmli çocuğa cinsel istismar davasında yargılanan U.E.'ye 7 yılın ardından 30 yıl hapis cezası verildi. Önceki duruşmalarda hakkında verilen 30 yıl hapis cezasının bozulmasının ardından bugün Bayraklı Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar hakim karşısına çıkan U.E. için 30 hapis cezası uygun görüldü.

NE OLMUŞTU?

Sanığın mahkumiyet kararı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozuldu ve dava, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde, 27 Ocak 2023 tarihinden itibaren, yeniden görülmeye başlandı. 17 Temmuz 2024 tarihinde yapılan 7’nci celsede, savcı mütalaasının hazır olduğunu belirtmiş ve bir önceki kararda olduğu gibi; sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını ve öğretmen olması nedeniyle cezanın artırılmasını talep etmiş, sanık avukatının mütalaaya ilişkin savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşma, 9 Ekim 2024 tarihine ertelenmişti.