İzmir Yeşilay'dan, muhtarlarla iş birliği

İzmir’de bağımlılıkla mücadelede muhtarlarla iş birliği

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 10:33

İzmir Valiliği koordinasyonunda, Yeşilay İzmir Şubesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ödemiş'te “Muhtarımla Birlikte Bağımlılıkla Mücadele” konulu program gerçekleşti. Alanında uzmanlar ve öğretim üyeleri, bağımlılığı her açıdan ele alan sunumlarını gerçekleştirdi. Emniyet Müdürlüğü hukuksal boyutu, İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay tedavi boyutu hakkında bilgilendirme yaptı.  

Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Süleyman Elban, Ödemiş, Bayındır, Kiraz, Tire ve Beydağ ilçelerinin kaymakamları ve mahalle muhtarları ile birlikte 230’a yakın kişi katıldı.  Bağımlılığın önlenmesi ve tedavisinin çeşitli yönleri konusunda eğitmek ve öncülük etmelerini sağlamak üzere oturumlar düzenlendi.

VALİ ELBAN’DAN MÜCADELE MESAJI

Vali Dr. Süleyman Elban’ın destekleri ve teşvikleri ile gerçekleştirilen etkinlikte sürekli eğitimin, toplum desteğinin ve etkili önleme ve tedavi stratejilerinin uygulanmasının bağımlılıkla mücadelede önemi anlatıldı. Vali Elban, bağımlılıkla mücadelede omuz omuza verip gençlere daha sağlıklı bir nesil sunmanın önemine dikkat çekerek, muhtarlara hitaben, bağımlılıkla mücadeleye destek veren projelerle, halkı doğru ve bilinçli yönlendirmede yerel yöneticiler olarak öncü rol oynamaları gerektiğini anlattı.

MUHTARIMLA BİRLİKTE, BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, YEDAM'larda halka ücretsiz rehabilitasyon hizmeti verdiklerini, 115 numaralı hattan randevu alınabileceğini söyledi. Yeşilay Eğitim Yönetimi Uzmanı Afra Sevde Çelebi ise, bağımlılığın anlaşılması konusunda detaylı bir analiz sundu. Ekonomi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Oğuz Kılınç ise nikotinsiz bir yaşam tarzı sürdürmenin faydalarını paylaştı.

“Muhtarımla birlikte, Bağımlılıkla Mücadele” etkinliğinde bağımlılık ve sağlık konusunda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi AMATEM'den Uzm. Dr. Başak Bağcı, gerçek hayattan vaka çalışmaları örnekleri verdi.

BAĞIMLILIK SUNUMLARI YAPILDI

Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Uzm. Psikolog Ahmet Fırat Turan, kumar bağımlılığının risklerini detaylı bir şekilde muhtarlarla paylaşırken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi'nden Uzm. Dr. Nurcan Şentürk, bağımlılara yönelik İzmir genelinde halkın ilk basamak sağlık hizmetlerinde kolaylıkla ulaşabileceğini söyledi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nden Polis Memuru Bircan Birkan, bağımlılığın yasal boyutlarına genel bir bakış sunarak, kolluk kuvvetlerinin bağımlılığın önlenmesi ve kontrolündeki rolünü vurgulayan bir sunum yaptı.

Etkinlik, canlı bir soru-cevap oturumunun ardından katılımcıların bağımlılıkla ilgili konulardaki bilgilerini test eden interaktif bir Kahoot oyunu ile sona erdi.