Kaçakçılara göz açtırılmıyor: Gümrük Muhafaza ekiplerinden operasyon

Gümrük Muhafaza ekipleri, Esendere Gümrük Kapısı'nda 284 kilogram yasaklı madde, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise 24 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ele geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 10:52

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında, Esendere Gümrük Kapısı'nda 284 kilogram yasaklı madde, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda yaklaşık 24 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara, Edirne ve İstanbul'da ise 80 kilogram yasaklı madde ele geçirildiği bilgisi kaydedildi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi koordinasyonunda Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Esendere Gümrük Kapısı'na yaklaşan tırı mercek altına aldığını açıkladı.

Ekipler, gümrük işlemlerinden sonra x–ray tarama sistemine sevk edilen aracın dorsesinde şüpheli yoğunluk tespit etmesi üzerine yapılan detaylı aramada, çeşitli şekillerde çuvallara gizlenmiş ve başka eşyayla harmanlanmış 284 kilogram ağırlığında yasaklı madde ele geçirdi.

Olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

24 MİLYON LİRA DEĞERİNDE ELEKTRONİK SİGARA

Gümrük Muhafaza ekipleri, bu kez elektronik sigara kaçakçılarına yönelik operasyonlar yürüttü. Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na yaklaşan iki tırı takibe almasının üzerine, X-rayda yapılan taramada şüpheli yoğunluklar gözlemledi. Arama sonucunda, oto parçası yüklü olarak ifade edilen eşya dışında, 24 bin kaçak elektronik sigara ele geçirildi.

Kaçak olarak yurda sokulmak istenen ve piyasa değeri 24 milyon lira olan elektronik sigaralara el konuldu, olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürüyor.

EDİRNE VE İSTANBUL'DA YASAKLI MADDE OPERASYONU

Edirne ve İstanbul'da da zehir tacirlerine yönelik operasyonlar yürütüldü. Operasyonlar kapsamında 80 kilogram yasaklı madde ele geçirilirken, buna yönelik soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Teşkilatı, yasa dışı ticaret ile ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucuya karşı korumak için tüm gayreti ile mücadelesini sürdürmeye devam ediyor." ifadelerine yer verildi.