Kadınlar her gün bu cezasızlığın sonuçlarını bedenlerinde yaşıyorlar!

Şehit Şeyda Yılmaz için yazılı bir açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerinin, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin ne sevk ne sosyal medya şovlarıyla ele alınıp geçilemeyeceğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 15:12

İstanbul'da motosiklet hırsızını yakalamaya çalışırken yaşanan arbedede şehit düşen Şeyda Yılmaz’ın ölümü Türkiye’yi yasa boğarken, failin 26 suç kaydı olmasına rağmen serbest bırakılması başta kadın örgütleri olmak üzere birçok kesimin tepkisine neden oldu.

Kadın cinayetlerinin, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin ne sevk ne sosyal medya şovlarıyla ele alınıp geçilemeyeceğini belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “Yapılması gereken cezasızlığın önüne geçmek, yasaları etkin uygulamaktır. Uygulayın. Kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

KURUMLARIN SESSİZLİĞİ, YOL VERMİŞLİĞİNE KARŞI HER VAKA…

Platformun açıklaması şöyle:

“26 suç kaydı olan bir fail aramızda yıllardır dolaşıyor. Hiçbir kurum bu cezasızlığa bir kere bile dur demiyor. Aralarında cinsel suçlar var. Aralarında her türlü saldırganlığı içeren suçlar var. Peki nasıl oldu da bugün şovla sevk edilen bu fail elini kolunu sallayarak dolaşıverdi? Kadınlar her gün bu cezasızlığın sonuçlarını bedenlerinde yaşıyorlar. Öldürülüyorlar. Ve biz her gün öldürülen her kadın için mücadele ediyoruz. Kurumların sessizliği, yol vermişliğine karşı her vaka, her adliye mücadelemizle dolup taşıyor. Bugün Şeyda Yılmaz’ı kaybettik. Ancak ölen her kim olursa, hangi meslekten olursa olsun kadın cinayetlerine karşı mücadelemiz yine orada olacaktır. Kadın cinayetleri, kadına ve çocuğa yönelik şiddet ne sevk ne sosyal medya şovlarıyla ele alınıp geçilemez. Yaratılan cezasızlık, sırtı sıvazlanan failler, fotoğraf çektirilen suç çeteleri, tanıdıktır denilen aileler, yakınlar… Tüm bu erkek egemen saldırgan mekanizma bugün ve her gün sorgulanmalı ve üzerine gidilmelidir. Yapılması gereken cezasızlığın önüne geçmek, yasaları etkin uygulamaktır. Uygulayın. Kadın cinayetlerini durduracağız.”