Kars’ta can pazarı: Yangında mahsur kaldılar!

Kars'ta Konak Otel'de çıkan yangında mahsur kalan kişiler kurtarılırken, yaralı vatandaşlar hastaneye kaldırıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 10:05

Yangın, henüz belirlenemeyen bir sebeple başladı ve kısa sürede diğer katlara sıçradı.

Kars'ta Faikbey Caddesi'nde bulunan Konak Otel'de çıkan yangın yerine sevk edilen polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri hem yangına müdahale etti hem de mahsur kalanları kurtardı.

Çok sayıda ambulans da yangın yerine yönlendirilerek yaralılar hastanelere taşındı.

Yangın mahalline gelen Kars Valisi Ziya Polat ve Belediye Başkanı Ötüken Senger, yetkililerden durum hakkında bilgi aldı.

Kontrol altına alındı

İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alıp soğutma çalışmalarını sürdürdü.

Yangın anında yapılması gerekenler

Yangın anında yapılması gereken temel adımlar şunlardır:

Eğer yangınla başa çıkmak için gerekli eğitim ve ekipmanınız yoksa, müdahalede bulunmaktan kaçının. Etraftaki kişileri yangın konusunda hemen bilgilendirin. Yangın hakkında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni bilgilendirin. Yangını söndürürken doğru tip söndürme cihazlarını kullanın. Dumanlı bir ortamda emekleyerek veya çömelerek ilerlemeye çalışın. Tahliye sırasında asansörleri asla kullanmayın. Kapıları açıp kapatırken dikkatli olun; kapıları kapalı bırakın ama kilitlemeyin. Kapalı bir kapının kolunu elinizle kontrol edin. Kıyafetleriniz tutuşursa, battaniye gibi bir şeyle yerde yuvarlanarak yangını söndürmeye çalışın. Yangın sırasında mahsur kalırsanız, kapıları ıslak bezle tıkayarak dumanın içeri girmesini engelleyin. İtfaiyecilerin rahatça çalışabilmesi için yangın bölgesinden güvenli bir mesafeye uzaklaşın.